Θεματα

Η Σπονδή φέτος κλείνει 20 χρόνια και το γιορτάζει

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325636-671837.jpg

Η Σπονδή άνοιξε το μακρινό 1996 από τον Απόστολο Τραστέλη και μέσα στα επόμενα χρόνια σάρωσε ό, τι βραβείο γαστρονομίας υπήρχε στο ελληνικό έδαφος, σύντομα άρχισαν να έρχονται και οι πιο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Το πρώτο αστέρι Michelin αποκτήθηκε το 2002. Η δεύτερη υψηλή διάκριση ήρθε το 2008 με ένα ακόμη αστέρι Michelin. Ένα βράδυ στα τραπέζια της Σπονδής έχει γεύση αλησμόνητης εμπειρίας.

Το εστιατόριο-ορόσημο της αθηναϊκής γαστρονομικής σκηνής συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και ασταμάτητης γευστικής έμπνευσης. Και το γιορτάζει με διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες η γαστρονομία παίζει όπως είναι αναμενόμενο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για δύο φθινοπωρινές νύχτες, λοιπόν,  στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στην κουζίνα της Σπονδής θα μεγαλουργεί ο διεθνούς φήμης chef, Emmanuel Renault.  Βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin ο Γάλλος chef μετρά 32 χρόνια στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας και συνεργασίες με σπουδαία ονόματα όπως αυτά των Marc Veyrat και Yves Thuriès. Αυτή τη στιγμή είναι ο Executive Chef του εστιατορίου "Le Flocon de Sel" στη Mégève της Γαλλίας.

Το μοναδικό μενού που παρουσιάζει στη Σπονδή ο Emmanuel Renaut αρχίζει με καπνιστό κρόκο αυγού, συνεχίζει με ποταμίσιες καραβίδες και χοιρινό φιλέτο με ζωμό αρωματισμένο με μελίλωτο, καταλήγει σε μια λαχταριστή τάρτα με σύκα. Με άλλα λόγια, μια ολοκληρωμένη όσο και εξαιρετική πρόταση για όσους λατρεύουν ή απλώς θέλουν να δοκιμάσουν την αληθινή γεύση της υψηλής γαστρονομίας.

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7564021, κρατήσεις απαραίτητες

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.