Θεματα

Το καινούργιο 1920 έχει μεγάλη ιστορία

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323632-666414.jpg

Είναι από τα καυτά νέα της σεζόν που ξεκινάει η άνοδος του Βασίλαινα στο (περίπου) κέντρο της Αθήνας, εκεί που μέχρι πρότινος βρισκόταν το Αλάτσι. Αυτές τις μέρες μάλιστα το team του εργάζεται πυρετωδώς ώστε να είναι έτοιμο περί τα μέσα του Οκτώβρη. Όμως και η ιστορική του έδρα δεν θα κλείσει. Κι αυτή φρεσκαρίστηκε, άλλαξε όνομα και το καινούργιο 1920-η χρονιά που άνοιξε ο παππούς του σημερινού Βασίλαινα το «λαϊκό» του μαγέρικο κάτω στην Αιτωλικού στον Πειραιά-, θα προσφέρει πιάτα που θυμίζουν την παλιά ένδοξη εποχή.

Είναι ήδη ανοιχτό (και μάλιστα σερβίρει όσο κρατάει ο καιρός στην ωραία και λουλουδιασμένη του ταράτσα), έχει ένα μενού με πολλά πιατάκια για να μοιράζονται μεταξύ της παρέας στα 25€, έχει όμως και πιάτα a la carte…μικρομέγαλα που κυμαίνονται από 5-13€. Υπάρχουν ακόμη πολλά καινούργια ελληνικά εξαιρετικά προϊόντα (τυριά, αλλαντικά και άλλα) ενώ, εκτός της κάβας των κρασιών που είναι ήδη πολύ γερή,  μεγαλύτερη προσοχή έχει δοθεί στα αποστάγματα και τις μπίρες.

Αρχηγός στην κουζίνα ο Σίμος Τριανταφύλλου με χρόνια θητεία στη Βαρκελώνη αλλά και την Κωνσταντινούπολη, αλλά κάτι μας λέει πως σ’ αυτή την καινούργια «βερσιόν» μεγάλο ρόλο θα παίξει η ο ίδιος ο Θανάσης Βασίλαινας μεταφέροντας τις αναμνήσεις από όσα μαγείρευαν και σέρβιραν τότε στους διάσημους της εποχής ο παππούς και ο πατέρας του.

Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457    

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ