- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρεκόρ Γκίνες για την ελληνική σαλάτα στη Μόσχα
Η Κόκκινη Πλατεία γέμισε ελληνικές γεύσεις
Ελληνικές μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και χορούς γέμισε η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που για λίγες ώρες μετατράπηκε σε μια τεράστια κουζίνα, για την παρασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Mouzenidis Travel και της Ellinair, ιδιαίτερα υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο ρεκόρ Γκίνες, με γεύση πέρα για πέρα ελληνική.
Χρειάστηκαν 20 τόνοι υλικών, όλα τους φρεσκοκομμένα μέσα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας από 1.000 και πλέον εθελοντές, που δούλεψαν με κέφι, τελειώνοντας το έργο τους σε λιγότερο από 2 ώρες.
Η προσέλευση των εθελοντών στην Κόκκινη Πλατεία ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Καθένας τους παραλάμβανε σε ειδικό σάκο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τα υλικά πήραν τις θέσεις τους στους πάγκους: 7 τόνοι ντομάτας, 7 τόνοι αγγουράκια, 2 τόνοι ελιές, 2,5 τόνοι φέτα, μισός τόνος λαδιού, 1 τόνος κρεμμυδιού, 80 κιλά αλάτι και 50 κιλά ρίγανη, που αφού κόπηκαν τοποθετήθηκαν σε τεράστιο μεταλλικό κάδο.
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο πήρε μέρος και ελληνική στρατιωτική μπάντα, καταχειροκροτούμενη από τους θεατές αλλά και κληρώσεις με δώρα ταξίδια στην Ελλάδα κλπ. που έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από τους τυχερούς/
Σύμφωνα με τον Pravin Patel, υπεύθυνο των ρεκόρ Guinness που βρισκόταν στο χώρο για να ελέγχει τη διαδικασία, υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να αναγνωριστεί το ρεκόρ, όπως ο αριθμός και το είδος των υλικών ενώ τόνισε ότι η σαλάτα μετά το τέλος της διαδικασίας πρέπει επίσης να μοιραστεί σε συμμετέχοντες και θεατές.
Ακολούθησε το ζύγισμα του γιγάντιου κάδου και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Patel ανακοίνωσε ότι η σαλάτα ζυγίζει 20 τόνους και 100 κιλά, επιβεβαιώνοντας και επίσημα το ρεκόρ.
Ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας & Κ.Α.Κ Πολύκαρπος Ευσταθίου χαιρέτησε την προσπάθεια του Ομίλου Μουζενίδη, δηλώνοντας τη στήριξη του ΕΟΤ σε κάθε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel Αλέξανδρος Τσαντεκίδης δήλωσε: «θέλαμε να κλείσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας και το καταφέραμε. Ήταν ένα δύσκολο έργο από πλευράς οργάνωσης γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν και ειδικά τους εργαζόμενους του Mouzenidis Travel.
Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Ομίλου Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος έκοψε τα πρώτα υλικά, για να ξεκινήσει η διαδικασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι λένε οι διατροφολόγοι
Πού τα πίνει η Αθήνα «στα όρθια»;
Δύο φίλοι έφεραν την κουλτούρα του αμερικανικού burger στο κέντρο της πόλης
Ο διάσημος σεφ μας μιλάει για το «81», το καινούργιο του βιβλίο, αλλά και για πολλές ακόμη ιστορίες της ζωής του
Η «μαύρη λίστα» και τι λένε οι ειδικοί
Από τα εστιατόρια και τα καλλυντικά μέχρι το κρασί και το εναλλακτικό κρέας, ο βιγκανισμός εξελίσσεται σε μια νέα πολιτισμική και οικονομική δύναμη
Ο γνωστός σεφ και ο τετράχρονος γιος του φτιάχνουν κέικ και κλέβουν καρδιές
Η βάση είναι ξεκάθαρη: 100% φρέσκος ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς, αφράτα buns, σπιτικές σος, πατάτες κομμένες στο χέρι. Αλλά αυτό που μένει είναι η λεπτομέρεια.
Εδώ και 50 χρόνια είναι κομμάτι της καθημερινότητας της Θεσσαλονίκης
Ένα ψαράκι τόσο δα, που είναι όμως ελληνικότατο, ντόπιο, σχετικά οικονομικό, πολύ τσαχπίνικο και με τρομερή διατροφική αξία
Και όχι, το λεμόνι δεν ψήνει το ωμό ψάρι και δεν σκοτώνει τα βακτήρια στα όστρακα
Από επικό gelato μέχρι artisanal προφιτερόλ και τα τουλουμπάκια που έγιναν viral
Ένα γλυκό με έντονη... γλυκύτητα, τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά
Τα πάντα εδώ είναι ολόφρεσκα, φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριό τους, με άριστες πρώτες ύλες, αγάπη και τέχνη
Από το 2023 έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις, με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση
Η artisanal φιλοσοφία του Overoll αποτυπώνεται σε κάθε λεπτομέρεια
Τα κλασικά κι αγαπημένα και οι τρεις νέοι κωδικοί που ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.