- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ελληνικές μυρωδιές, γεύσεις, τραγούδια και χορούς γέμισε η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, που για λίγες ώρες μετατράπηκε σε μια τεράστια κουζίνα, για την παρασκευή της μεγαλύτερης ελληνικής σαλάτας, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Mouzenidis Travel και της Ellinair, ιδιαίτερα υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο ρεκόρ Γκίνες, με γεύση πέρα για πέρα ελληνική.
Χρειάστηκαν 20 τόνοι υλικών, όλα τους φρεσκοκομμένα μέσα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας από 1.000 και πλέον εθελοντές, που δούλεψαν με κέφι, τελειώνοντας το έργο τους σε λιγότερο από 2 ώρες.
Η προσέλευση των εθελοντών στην Κόκκινη Πλατεία ξεκίνησε στις 7 το πρωί. Καθένας τους παραλάμβανε σε ειδικό σάκο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Τα υλικά πήραν τις θέσεις τους στους πάγκους: 7 τόνοι ντομάτας, 7 τόνοι αγγουράκια, 2 τόνοι ελιές, 2,5 τόνοι φέτα, μισός τόνος λαδιού, 1 τόνος κρεμμυδιού, 80 κιλά αλάτι και 50 κιλά ρίγανη, που αφού κόπηκαν τοποθετήθηκαν σε τεράστιο μεταλλικό κάδο.
Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο πήρε μέρος και ελληνική στρατιωτική μπάντα, καταχειροκροτούμενη από τους θεατές αλλά και κληρώσεις με δώρα ταξίδια στην Ελλάδα κλπ. που έγιναν δεκτά με μεγάλο ενθουσιασμό από τους τυχερούς/
Σύμφωνα με τον Pravin Patel, υπεύθυνο των ρεκόρ Guinness που βρισκόταν στο χώρο για να ελέγχει τη διαδικασία, υπάρχουν αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να αναγνωριστεί το ρεκόρ, όπως ο αριθμός και το είδος των υλικών ενώ τόνισε ότι η σαλάτα μετά το τέλος της διαδικασίας πρέπει επίσης να μοιραστεί σε συμμετέχοντες και θεατές.
Ακολούθησε το ζύγισμα του γιγάντιου κάδου και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Patel ανακοίνωσε ότι η σαλάτα ζυγίζει 20 τόνους και 100 κιλά, επιβεβαιώνοντας και επίσημα το ρεκόρ.
Ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας & Κ.Α.Κ Πολύκαρπος Ευσταθίου χαιρέτησε την προσπάθεια του Ομίλου Μουζενίδη, δηλώνοντας τη στήριξη του ΕΟΤ σε κάθε πρωτοβουλία με στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Mouzenidis Travel Αλέξανδρος Τσαντεκίδης δήλωσε: «θέλαμε να κλείσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας και το καταφέραμε. Ήταν ένα δύσκολο έργο από πλευράς οργάνωσης γι αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν και ειδικά τους εργαζόμενους του Mouzenidis Travel.
Παρών στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Ομίλου Μπόρις Μουζενίδης, ο οποίος έκοψε τα πρώτα υλικά, για να ξεκινήσει η διαδικασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.