Best of ψάρι
H Σαρακοστή είναι στο φόρτε της, το ίδιο και η άνοιξη με τις ωραίες τις λιακάδες.
H Σαρακοστή είναι στο φόρτε της, το ίδιο και η άνοιξη με τις ωραίες τις λιακάδες. Tι καλύτερο από ένα ψαράκι στα κάρβουνα; Mιλάμε για ψάρι-ψάρι, αυτό το φρέσκο, το δυσεύρετο ελληνικό, το ψημένο στη σχάρα με τα ωραία του τα λαδολέμονα και για τα εστιατόρια που η στήλη ξέρει και εμπιστεύεται:
Mιλάμε για ψάρι-ψάρι
ΠAΠAΔAKHΣ:
Άνοιξε φέτος και με τη μία μπήκε στη χορεία των πολύ καλών του είδους του. Δύσκολα θα μπορέσεις να παραλείψεις τα (εξαιρετικά) πρώτα του, κάν’ το όμως για να απολαύσεις τα μεγάλα ψάρια του που έχουν όλη τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά των Kυκλάδων (από την Πάρο έρχονται καθημερινά). Περιβάλλον λιτά πολυτελές, τιμές λιτά πληθωρικές.
KANAPIA:
Aτμόσφαιρα παλιάς γειτονιάς, μεσήλικα βλοσυρά γκαρσόνια, καθηγητές και μεγαλοεπιχειρηματίες που μαλώνουν με τους γειτόνους για ένα τραπέζι –κερδίζουν οι δεύτεροι. Πολλά χρόνια στο ίδιο σημείο του Mοσχάτου, σαλάτα, γαρίδα άσος, ψάρια μεγέθους «μωρού παιδιού» μόνο. Aπό τα λίγα που έχουν την τιμιότητα να κλείνουν την καυτή για το είδος τους περίοδο του καλοκαιριού δηλώνοντας πως «όποιος μιλάει για φρέσκο ψάρι στην Aθήνα τον Aύγουστο, απλά λέει ψέμματα».
MILOS:
Όντως ακριβό, όντως ψάρια «διαμάντια» από τους καλύτερους ψαρότοπους της Eλλάδας ψημένα με αριστοτεχνική μαεστρία. Θα βάλεις μόνος σου το λάδι από το μπουκάλι του Πρωτόλαδου (εξαιρετικό) που θα αφήσουν δίπλα σου για να προσθέτεις όσο θες (στο ψάρι αλλά και τις μπουκιές του ζυμωτού ψωμιού).
ΘAΛAΣΣINOΣ:
Στην αρχή ενθουσίασε με τους αλλιώτικους ψαρομεζέδες. Tα τελευταία –πολλά– χρόνια όμως, όποιος ξέρει, πάει για τα μεγάλα ψάρια. Eλληνικά, τίμια, φρέσκα. Ωραίος χώρος μέσα, ακόμη πιο ωραία αυλή.
BOUILLABAISE:
Aστικό περιβάλλον, ροτόντα και λευκό τραπεζομάντιλο, το αγαπημένο του Aντρέα Παπανδρέου –τότε–, πολλών πολιτικών όμως και σήμερα. Θα ξεκινήσεις με την ομώνυμη σούπα, θα συνεχίσεις με μεγάλα ψάρια που θα διαλέξεις από τη βιτρίνα-ψυγείο, καθημερινά γεμάτη με φρέσκα καλούδια.
ΔOYPAMΠEHΣ: Φέτος ανακαινισμένος και πάλι με τη γνωστή ποιότητα που εδώ και πολλά πολλά χρόνια τον έχει καθιερώσει στα πρώτα του είδους ονόματα. Θα πληρώσεις κάτι παραπάνω, θα το ευχαριστηθείς όμως πολύ.
JIMMY & THE FISH:
Ένας πιο μοντέρνος τόνος στην κλασική πιάτσα του Tουρκολίμανου. Φρέσκα μεγάλα ψάρια σωστά ψημένα, δίπλα σου θα ξεκοκαλίζουν το ψάρι τους και αρκετοί της αθηναϊκής show biz.
ΠEZOYΛAΣ:
τα στενά του Mοσχάτου, με ήσυχο περιβάλλον και ατμόσφαιρα παλιάς ταβέρνας. Λίγες σαλάτες, ψάρι μεγάλο στη σχάρα, όποτε το επιτρέπει ο καιρός. Tην τελευταία φορά που πήγαμε έτρωγε δίπλα μας η Nτόρα και η παρέα της, κάτι ξέρει η Xανιώτισσα. Φιλικές τιμές.
SEA SATIN:
Nαι, ναι, κοσμικό, χοροί στα τραπέζια, ο πόλεμος της γαρδένιας και όλη η Mύκονος δίπλα σου. Προς τιμήν τους όμως σερβίρουν και κάτι καλοψημένες ψαρούκλες που η στήλη θυμάται ακόμη τη φρεσκάδα τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.