- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
4 σεφ-αστέρες στο La Suite Lounge του St George Lycabettus
Μια μοναδική βραδιά στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Γαστρονομία
Το St George Lycabettus έχει μεγάλη ιστορία και, ναι, θα το πω το πομπώδες γιατί κολλάει γάντι, είναι από τα εμβληματικά ξενοδοχεία της πόλης. Συνηθίζω να πηγαίνω βράδυ. Χειμώνα-καλοκαίρι έχει αυτή τη συγκλονιστικής θέας «βεράντα» που μπορεί να σου μεταμορφώσει μια αδιάφορη βραδιά σε πραγματική υπερπαραγωγή. Έχω δειπνήσει με προσεγμένη ελληνική δημιουργική κουζίνα, έχω πιει ποτό κοιτώντας μια τ’ αστέρια και μια την πόλη που απλώνεται στα πόδια μου, σήμερα όμως έχω έρθει με φίλες για καφέ πρωινό στην κορφή της πόλης!
Η βεράντα του ξενοδοχείου έχει και την ημέρα τις χάρες της. Στο δυνατό φως του ήλιου προσπαθώ να διακρίνω τις γειτονιές της Αθήνας, φάτσα ακριβώς η Ακρόπολη, στο βάθος η θάλασσα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Πίσω, η καταπράσινη πλαγιά του λόφου του Λυκαβηττού που σχεδόν «χαϊδεύει» το ξενοδοχείο και κατεβάζει κι αυτή όμορφες ανακουφιστικές δροσιές.
Μου αρέσει αυτό το ξενοδοχείο γιατί είναι αθόρυβα πολυτελές και έχει αριστοκρατική και μαζί μοντέρνα αύρα. Στοιχεία που μαζί με την προνομιούχα του θέση το κάνουν να αγαπιέται από τουρίστες, κοσμοπολίτες και μη. Σε ένα ταμπλό –κι αυτό όχι σε σημείο κραυγαλέο–, χαζεύω φωτογραφίες των πανδιασήμων που έχουν καταλύσει εδώ – Κατρίν Ντενέβ, Κάρλος Σαντάνα, Ζιλιέτ Μπινός, Τζέιν Μπίρκιν είναι μόνο κάποιοι.
Το ξενοδοχείο είναι πάντα δραστήριο καθώς διοργανώνει ειδικές βραδιές και events που αφορούν πελάτες αλλά και το ευρύ αθηναϊκό κοινό. Τώρα το καλοκαίρι «τρέχουν» οι BBQ Mondays. Με ιδανικό location την ανακαινισμένη –όνομα και πράγμα– Vertigo Pool Bar, την πισίνα που βλέπω τώρα να ρίχνουν τις βουτιές τους κάποιοι τυχεροί κι ύστερα να ξαπλώνουν για ηλιοθεραπεία με long drinks και με το βλέμμα να πλανάται στο γαλάζιο. Μπορείς να γίνεις μέλος και να απολαύσεις όλα τα προνόμια του ξενοδοχείου σε μειωμένες τιμές.
Το μεγάλο γεγονός που διοργανώνει στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Γαστρονομία αυτές τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού είναι η μια μοναδική βραδιά - συνάντηση 4 διασήμων, πολυβραβευμένων σεφ. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο γνωστός στο αθηναϊκό κοινό Γάλλος Jerome Serres που κατέχει 3 αστέρια Michelin, o πολυβραβευμένος και από τους πρωτεργάτες της «νέας» ελληνικής κουζίνας Γιάννης Μπαξεβάνης, ο εξαιρετικός executive chef του St. George Lycabettus Βασίλης Μήλιος και ο πολύ καλός chef Γιάννης Ντούρος θα ενώσουν φαντασία και ταλέντο σε ένα menu Degustation με τίτλο «Ελληνική Αρωματική Κουζίνα». Η βραδιά θα ξεκινήσει με κοκτέιλ στο Vertigo Pool Bar και θα συνεχιστεί με –καταπληκτικά αναμένουμε– ελληνικά πιάτα και εκλεκτά κρασιά στο εστιατόριο La Suite Lounge. Oι τυχεροί είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν μια βραδιά εξαιρετικής γαστρονομίας, αλλά είμαι σίγουρη πως όποια βραδιά του καλοκαιριού διαλέξετε να έρθετε μέχρι εδώ ψηλά θα περάσετε αξέχαστα.
Jerome Serres
Γιάννης Μπαξεβάνης
Γιάννης Ντούρος
Βασίλης Μήλιος
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 2107416191
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.