Θεματα

Greek Gastronomy, η νέα μας στήλη

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΟΓιώργος Πίττας έχει ασχοληθεί με πολλούς και διαφορετικούς τομείς και συνεχίζει ακάθεκτος! Συνιδρυτής της πασίγνωστης ελληνικής εταιρείας επίπλων Νέο Κατοικείν, ξενοδόχος, συγγραφέας καταπληκτικών βιβλίων- Τα Σημάδια του Αιγαίου, Η Αθηναϊκή Ταβέρνα, Τα πανηγύρια στο Αιγαίο, Τα Καφενεία της Ελλάδας, Η Γαστρονομία της Ελλάδας και άλλα.

Σε όσα καταπιάνεται του αρέσει να ανακαλύπτει τη στιγμή, το συναίσθημα, την ιστορία, τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από κάθε τι. Σαν επικεφαλής στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ένταξή τους στα πρωινά που παίρνουν Έλληνες και ξένοι στα ξενοδοχεία, έχει γυρίσει την χώρα, έχει δοκιμάσει χίλια δυο καλούδια.

Στην ιστοσελίδα greekgastronomy.gr, που έφτιαξε, ασχολείται με όλα όσα αφορούν την ελληνική γαστρονομία. Με την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, με τις επιρροές της από Δύση και Ανατολή, αλλά και με τη νέα ελληνική κουζίνα, τις τάσεις, τα πρόσωπα, τα υλικά, τις κατά τόπους κουζίνες -οι κουζίνες των παιδικών μας χρόνων και της αθωότητας όπως συνηθίζει να τις αναφέρει-, για την κουζίνα των πανηγυριών, για τις πανάρχαιες –που όμως φτάνουν μέχρι τις μέρες μας- γαστρονομικές τελετουργίες. Η Θεσσαλία, η Κρήτη, Η Μακεδονία και η Θράκη, η Ήπειρος, η Πελοπόννησος, το Αιγαίο και όλα τα νησιά είναι γι αυτόν οι αγαπημένοι τόποι, εκεί που καθημερινά συντελείται το ελληνικό θαύμα.

Ψάχνει στην «καρδιά» της ελληνικής κουζίνας τα προϊόντα, δηλαδή την πρώτη ύλη. Μιλώντας για την ιστορία τους αλλά και για τους ανθρώπους που μοχθούν για να παραχθούν. Με την κοφτερή ματιά ενός περιηγητή που λατρεύει τη χώρα του και την ψάχνει κάτω από κάθε πέτρα της. Καταθέτει και ο ίδιος σκέψεις, προβληματισμούς, κάνει προτάσεις, προτρέπει όλους να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής γης που ο ίδιος πιστεύει πως είναι ο πιο γερός πυλώνας για τον τουρισμό αλλά και η πιο σίγουρη διέξοδος για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στην καινούργια μας στήλη χαρείτε όλο αυτό το υλικό που μάζεψε στα ταξίδια του. Ένα εξαιρετικό οδοιπορικό, ένα πανόραμα με άρωμα και γεύση Ελλάδας.