- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το λένε Nolan και ανοίγει σε λίγες μέρες
Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Βουλής και αυτή τη στιγμή οι εργασίες είναι πυρετώδεις ώστε να ανοίξει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο λόγος για το νέο στέκι που θα στεγάσει την ομάδα του Πbox …κατά το ήμισυ βέβαια, μια και ο Χριστόφορος Πέσκιας μετά το επιτυχημένο εστιατόριο της Κηφισιάς βρίσκεται σήμερα επικεφαλής στην κουζίνα του Balthazar.
Το όνομα το παίρνει από τον αγαπημένο σκηνοθέτη του ιδιοκτήτη του Κώστα Πισσιώτη, στην κουζίνα θα βρίσκεται ο Σωτήρης Κοντιζάς, sous chef στο Πbox, νεαρός πλην εξαιρετικά ταλαντούχος, μισός Έλληνας και μισός Γιαπωνέζος. Ο χώρος, που φτιάχνεται από το γραφείο UCS υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα Μάνου Μπαμπούνη, είναι μια σύγχρονη εκδοχή του αστικού περιβάλλοντος της Αθήνας όπως αυτό αναπτύχθηκε στις δεκαετίες ’60 και ’70 και έχει σαν κυρίαρχα υλικά το μωσαϊκό, το μάρμαρο, το ξύλο και το μέταλλο.
The Team /Κώστας Πισσιώτης & Σωτήρης Κοντιζάς
Πέρα από την ατμόσφαιρα η οποία επιδιώκει να είναι χαλαρή, μοντέρνα και μαζί «οικεία», στο καινούργιο εστιατόριο οι γεύσεις θα έχουν φυσικά τον πρώτο λόγο. Πιάτα που δεν ορίζονται από τη «γεωγραφία», πατούν στα εξαιρετικά προϊόντα της Ελλάδας και συνδυάζουν γεύσεις, σκέψεις και έμπνευση από τα ταξίδια της ομάδας του Nolan σε όλον τον κόσμο. Με επιρροές από παντού, από το street food του Πεκίνου ή του Βιετνάμ μέχρι ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό που έχει υποστεί το δημιουργικό άγγιγμα του σεφ. Περισσότερα μόλις το γευτούμε, γύρω στις 10-15 Δεκεμβρίου το opening. Βουλής 31-33
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.