- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετά την παράσταση
Βρες ποια είναι τα εστιατόρια που επιμηκύνουν το ωράριο μέχρι αργά και περιμένουν εσένα και τις θεατρόφιλες ανησυχίες σου
Θέατρο... και μετά η παρέα κάπου θέλει να σχολιάσει τα όσα είδε. Άσε που τέτοια ώρα έχει έρθει και η πείνα. Βρες ποια είναι τα εστιατόρια που επιμηκύνουν το ωράριο μέχρι αργά και περιμένουν εσένα και τις θεατρόφιλες ανησυχίες σου.
Η Ροζαλία είναι η αγαπημένη ταβέρνα στην καρδιά των Εξαρχείων, ωραίο και το κηπάκι της. Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραία πιάτα (κεφτεδάκια τα αγαπημένα για πολλούς), καλές τιμές, κόσμος νεανικός και ωραίος που δίνει στο χώρο ζωντάνια και ένα καλλιτεχνικό touch. Σερβίρει μέχρι τις 2.00. Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, 210 3302.933
Η Δεξαμενή πάντα υπήρξε διανοουμενίστικο-καλλιτεχνικό στέκι, στα τραπεζάκια της έχουν γίνει… ομηρικοί καυγάδες περί τέχνης. Τώρα που ξανάνοιξε, με το ίδιο χαλαρό intellectual ύφος, μαζεύει και πάλι το πλήθος, σερβίρει μεζεδάκια (μπιφτεκάκια, πατάτες με αυγά, αφρόψαρα στο τηγάνι), μπίρες και κρητική ρακή μέχρι πολύ αργά – όσο δηλαδή πάει η κουβέντα. Τιμές πολύ καλές. Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι
Το café του Νομισματικού Μουσείου βρίσκεται στο ιδανικό σημείο για αυτούς που έχουν διαλέξει μια παράσταση του κέντρου και θέλουν πριν κάτι να πιουν και να τσιμπήσουν. Έχει το μεγάλο ατού του πανέμορφου «μυστικού» του κήπου με τις πρασινάδες και τα αγάλματα και φέτος έχει μετατραπεί σε ένα ζεστό café-bistrot που δίνει έμφαση στα ελληνικά κρασιά (εξαιρετική λίστα), τα οποία συνοδεύει με ωραίους μεζέδες. Το βράδυ κλείνει γύρω στις 12. Πανεπιστημίου 12, 210 3610.067
Το Gallo Nero παραδοσιακά μαζεύει τον κόσμο που έχει πάει στα θέατρα και τα σινεμά της Λ. Αλεξάνδρας. Σερβίρει καλή ιταλική κουζίνα – ταλιάτα με τρούφα και ρόκα ή pasta amatriciana για κάτι πιο πληθωρικό, καθώς και καταπληκτική γλυκιά pizza calzone, γεμιστή με μασκαρπόνε και σοκολάτα – και πολλοί πάνε μόνο γι’ αυτήν. Σερβίρει μέχρι τις 12.30, Π/Σ μέχρι τη 1.00. Λ. Αλεξάνδρας 10, Park Hotel, 210 8894.500
Η Καλλίστη Γεύσις έχει ήσυχο και όμορφο περιβάλλον και εξαιρετική κουζίνα με ελληνικά και λίγο πειραγμένα πιάτα, όπως τραχανά με μανιτάρια και λάδι τρούφας (€ 7), γαρίδες γιουβέτσι (€ 15) και για γλυκό παγωτό μπουγάτσα και σος καραμέλας (€ 5,5), ενώ σύντομα ετοιμάζει πολλά τάπας-μεζεδάκια που θα συνοδεύουν κρασί (ποτήρι € 3,5) και μπίρα (μόνο ελληνικές, από € 3). Σερβίρει μέχρι τη 1.00 και έχει δωρεάν για τους πελάτες parking λίγο πιο κάτω (Ιπποκράτους 110). Ασκληπιού 137, 210 6453.179
Τα Στάχυα, στην καρδιά των Εξαρχείων, είναι για πολλούς το 24ωρο στέκι με όλα του φούρνου τα καλά – και γλυκά. Μόλις άνοιξε δίπλα και ένα χαριτωμένο μπαράκι με τραπεζάκια και πάγκους με σκαμπό για παρέες που ξενυχτάνε. Σερβίρει πεϊνιρλί, πίτες όλων των ειδών, κρασί σε ποτήρι και καθαρά ποτά (€ 4,50). Τις Τετάρτες θα πετύχεις και πάρτι με dj. Σπ. Τρικούπη 12, 210 3838.539
Το Αθήρι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, έχει ωραίο urban περιβάλλον και σεφ τον Αλέξη Καρδάση, που πειράζει σχεδόν… θεατρικά τις ελληνικές γεύσεις. Μόλις έχει προσθέσει και τα νέα πιάτα της σεζόν, αρκετά από τα οποία είναι και με το κομμάτι (κρεμμυδοντολμάς με χοιρινό πρασοσέλινο), με τιμές που ξεκινούν από € 2, ενώ η κάβα είναι πολύ καλή και σε εξαιρετικές τιμές (Σιγάλας, λευκό, € 16). Διάλεξε τη μέσα αίθουσα που ενδείκνυται για ζωηρές συζητήσεις. Σερβίρει μέχρι 1 το βράδυ. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983
Το Black Duck δηλώνει… πάπια που αγαπάει τις τέχνες. Στον πολυχώρο του διοργανώνει εκθέσεις, βραδιές με ζωντανή μουσική, φιλολογικές συζητήσεις, μια τέτοια θα αρχίσεις κι εσύ μόλις φτάσεις με την παρέα σου! Προσφέρει καλό, σπιτικό, με μεσογειακές πινελιές φαγητό σε καλές τιμές. Σερβίρει μέχρι 1.00. Χρήστου Λαδά 9A, 210 3234.760
H Fuga βρίσκεται μέσα στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής και σερβίρει πολύ καλή μοντέρνα ιταλική κουζίνα σε προσιτές τιμές. Όλη την εβδομάδα σερβίρει μέχρι τις 12.30, ενώ Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τη 1.00. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής, 210 7242.979
Πολύ κοντά του και το Il Postino. Ποτέ κανείς δεν είπε όχι σε μια αυθεντική ιταλική μακαρονάδα, αλλά και σε ωραία, όπως Ιταλίδας μαμάς, φαγητά της κατσαρόλας. Ζεστό, παρεΐστικο, με καλές τιμές, σερβίρει μέχρι 1.00. Γριβαίων 3, Κολωνάκι, 210 3641.414
Το Shamone, το bar-restaurant του Φώτη Σεργουλόπουλου, μέσα στο σούπερ χώρο του διοργανώνει πολύ συχνά τις δικές του παραστάσεις και happenings. Αλλά και από αλλού να έρχεσαι, σε σερβίρει μέχρι πολύ πολύ αργά πιάτα διεθνούς «πειραγμένης» κουζίνας – σουξέ το κοτόπουλο με κάρι, σε τιμές που κυμαίνονται € 6-14 ευρώ. Ωραίο πόστο και η μπάρα με κοκτέιλ που σου μένουν αξέχαστα, αγαπημένα μας το Porn Star, το Bosporus Cosmo και το Mother F****.
Αν έχετε παρακολουθήσει μια παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τότε είσαστε… επιτόπου! Η Hytra, το πολύ γνωστό εστιατόριο με σεφ το βραβευμένο Νίκο Καραθάνο, βρίσκεται εκεί, στον 7ο, δηλαδή στην ταράτσα με την πανοραμική θέα, ή στον 6ο, όπου θα μεταφερθεί για το χειμώνα. Σερβίρουν τις καθημερινές έως τις 12.00, τα Π/Σ μέχρι τη 1.00. Και εξαιρετικά κοκτέιλ με μικρούς μεζέδες. Λ. Συγγρού 107-109, 217 7071.118
Το Μαύρο Πρόβατο βρίσκεται στα «έξω» του Παγκρατίου (πίσω από την πλατεία Προσκόπων, άρα βολικό για να φτάσεις γρήγορα) και σερβίρει πολλά ελληνικά μικρά πιάτα, μεγάλης νοστιμιάς και… μικρών τιμών. Και πολύ καλό χύμα κρασί, και σέρβις ευγενέστατο και καλλιεργημένο, σε περίπτωση που θελήσετε να πάρετε και μια δεύτερη άποψη… Σερβίρει μέχρι 1.00. Αρριανού 33, 210 7223.469
Το Pasaji, έχοντας δίπλα του τα Παλλάς και Μικρό Παλλάς, είναι πολύ εξοικειωμένο με τους «after theater» πελάτες, προσφέρει μέσα στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον του πολύ μεγάλη ποικιλία πιάτων και έχει αρκετά ενημερωμένη κάβα κρασιών. Προτίμησε τα τραπέζια της «βεράντας» για να κάνεις χάζι και στην περαντζάδα. Σερβίρει μέχρι 1.00. City Link, Στοά Σπυρομήλιου, 210 3220.714
Τα Prosopa είναι εδώ και πολλά χρόνια (10 τον αριθμό) στέκι που προτιμούν άνθρωποι του θεάτρου και του θεάματος. Έχει πάντα θέα στα τρένα που περνούν, μοντέρνα και ατμοσφαιρική διακόσμηση, μεσογειακή κουζίνα, ωραίες μουσικές, ωραία «prosopa», ενημερωμένη κάβα, μπάρα και μόνο για ποτό. Σερβίρει μέχρι τις 2.00 αλλά συχνά το πάει και πιο πέρα. Τιμή περίπου € 20-25 το άτομο, τώρα ετοιμάζει και νέο κατάλογο με ακόμη πιο χαμηλές τιμές. Κωνσταντινουπόλεως 4 & Μεγ. Βασιλείου 52, Ρουφ, 210 3413.433
Ο Σκούφιας είναι παλιός, σίγουρος, δοκιμασμένος. Μέσα στον πολύ χαριτωμένο χώρο του, σε τραπέζια που ευνοούν τόσο τα ζευγαράκια όσο και τις μεγάλες παρέες, θα απολαύσεις ένα σωρό νοστιμιές (σουξέ το χοιρινό σιγομαγειρεμένο κότσι), αρκετές απ’ αυτές και με γεύση Κρήτης. Πολύ καλές τιμές, σερβίρει μέχρι πολύ αργά. Βασ. Μεγάλου 50, Ρουφ, 210 3412.252
Το Tirbouson είναι μικρό, είναι arty και πανέμορφα διακοσμημένο, έχει πολύ καλή ελληνική κουζίνα – μην παραλείψεις τα μικρούτσικα ντολμαδάκια. Παίζει καλές μουσικές και μαζεύει ωραίο κόσμο, ξενυχτάει μαζί σου σερβίροντας μέχρι τη 1.00. Κωνσταντινουπόλεως 104, Κεραμικός, 210 3410.107
Αφήνουμε για το τέλος το Τρένο στο Ρουφ, ίσως το πιο ατμοσφαιρικό και συνδεδεμένο με το θέατρο restaurant της Αθήνας. Μπορείς να πας μετά το θέατρο, ή μπορείς να φας εκεί μετά το δικό του θέατρο. Απλά θα περάσεις στην προπολεμική εστιάμαξα, για να δειπνήσεις με πιάτα διεθνούς κουζίνας. Κι ακόμη, αν θες να συνεχίσεις, θα περάσεις δίπλα στο ξύλινο Wagon-Bar για ένα τελευταίο ποτό. Σερβίρει μέχρι 12.30-1.00.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.