- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χταπόδι σε κενό αέρος, με φάβα αρωματισμένη με μαστίχα, μαρμελάδα τομάτας και πουρέ κρεμμύδι
«Είναι πιάτο καλοκαιρινό, που μας φτιάχνει τη διάθεση, όπως η Athens Voice, που με τον τρόπο της ανεβάζει την αισιοδοξία μας και την ψυχολογία μας στις περιόδους που ζούμε. Κι ακόμη, το πιάτο είναι μια πανδαισία χρωμάτων, όπως και η εφημερίδα. Tο χταπόδι από μόνο του έχει καθαρή και γραμμένη γεύση και υφή, ο τρόπος μαγειρέματος είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και πολυεπίπεδος, έτσι όπως η θάλασσα του χταποδιού εξισορροπείται από τη γήινη φάβα, ενώ η αλμύρα εξισορροπείται από τη γλύκα της τομάτας. Έτσι και η Athens Voice είναι πολυσυλλεκτική και πολυεπίπεδη, χωρίς όμως ποτέ να χάνει την καθαρότητα της άποψής της».
Σεφ στο εστιατόριο Βασίλενας, Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612.457
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.