Θεματα

Καλά κρασιά

Ο Sommelier @ Genius in Gastronomy Γιώργος Λούκας μάς προτείνει ωραία ελληνικά κρασιά με τιμή κάτω από € 10 (στο ράφι)

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 376
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19442-43042.jpg

>>> ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ, λευκό, Νίκος Λαζαρίδης, Ασύρτικο με Sauvignon blanc. Κατάλληλο για ψάρια, € 5,50.

>>> ΡΗΓΑΣ ΚΟΥΠΑ, κόκκινο, Νίκος Λαζαρίδης, Cabernet Sauvignon με Merlot. Ωραίο με τα κρεατικά ή για μπάρμπεκιου, € 5,50.

>>> KANENAS, κόκκινο του Τσάνταλη από Μαυρούδι και Syrah. Με φρουτώδη γεύση, εξαιρετικό με αλλαντικά, € 8,50.

>>> ΝΟΤΙΟΣ, λευκό, Κτήμα Γαία, Μοσχοφίλερο και Ροδίτης. Ωραία αρώματα, πίνεται θαυμάσια και σκέτο, € 7,36.

>>> ΑΝΕΜΟΣ, κόκκινο, Κτήμα Παλυβού, Αγιωργίτικο. Μαλακό, φρουτώδες, συνοδεύει λευκά κρέατα, € 5,50.

>>> ENOTRIA, λευκό, Δουλουφάκης. Ποικιλίες: Βηλάνα, Sauvignon Blanc. Πλούσιο, ώριμο, ταιριάζει με πουλερικά και πρώτα πιάτα € 5,20.

>>> ΝΑΟΥΣΑΙΑ, Κτήμα Φουντή. Ξινόμαυρο, δυνατό και ταυτόχρονα κομψό. Πολύ καλό με αρνάκι, κατσικάκι, € 9,30.

>>> ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, Κτήμα Άλφα. Αρωματική και στρογγυλή, ό,τι πρέπει για απεριτίφ, € 8,80.

>>> ΑΘΗΡΙ - ΑΣΥΡΤΙΚΟ, Σιγάλας. Δροσερό, ευχάριστο, ιδανικό για ψαρομεζέδες € 8,30.

>>> ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ, λευκό, Οίνοι Δομοκού, Ευάμπελος Γη. Ποικιλία: Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc. Τραγανό, γεμάτο, συνοδεύει ορεκτικά € 9.

 

*Τα κρασιά βρήκαμε στις κάβες Οινότυπο (Χαρ. Τρικούπη 98, 210 3616.274) και Χάλαρης (210 4935.000, www.cavahalari.gr), αλλά υπάρχουν και σε πολλές άλλες καθώς και στα σούπερ μάρκετ.


Ένα αλλιώτικο μπιμπερό

Χαμένοι στην Αθήνα της καταψυγμένης σφολιάτας και του βαρετού μοναχικού εσπρέσο, έφτιαξαν το Mpimpero cafe για να ειρωνευτούν χαρούμενα τη ρουτίνα της πόλης. Ο Κώστας Κρίνος, ψυχή του μαγαζιού, κινείται μεταξύ… ψυχανάλυσης, κωμωδίας και αφρόγαλου, μαγειρεύει και στρώνει πίτες με την απλότητα και τη γεύση ενός μικρού παιδιού. Ανάμεσα στα σάντουιτς και τα ναΐφ γλυκά συναντάς τσάι του βουνού με μαστίχα, «διαβασμένες» φανουρόπιτες, σούπες με ρεβίθια, ομελέτες με λουκάνικα και φρέσκα κόλλυβα για ένα τέλειο δυναμωτικό πρωινό. Λάτρης της λαϊκής γαστρονομίας ακούει τις συμβουλές του θαμώνα και fan του χώρου, του γνωστού chef Γιώργου Βενιέρη, που συχνά αφήνει τις απαιτητικές κουζίνες, προσγειώνεται στη θαλπωρή φιλόξενων αστικών cafés και δίνει συνταγές όπως τα κόλυβα της φωτό. Δευτ.-Παρ. 6.30-19.00, Σάβ. 8.30-16.00, και delivery.

Σταδίου 10 (στοά Λαιμού απέναντι από Παλιά Βουλή), 210 3322.264-5


Το Santa Botella πάει πολύ με κρασί

Το γνωστό μπαρ της Πανόρμου το ξέρετε για τη must λίστα ποτών και cocktails, τώρα όμως ξεδιπλώνει μία ακόμα… «άγια» πλευρά του, την οινική. Και προσθέτει ελληνικά κρασιά γνωστών παραγωγών, όπως του Κυρ-Γιάννη, των Αμπελώνων Ζαχαριά, του κτήματος Αβαντίς, του Σκούρα, του Παυλίδη, που συνοδεύονται με tapas όπως τσορίθο, γαρίδες, κοτόπουλο με πορτοκάλι, που επίσης μόλις πρόσθεσαν στο μενού. Ο συνδυασμός των κρασιών με μικρές gourmet προτάσεις είναι ένα κάλεσμα για νέες πικάντικες και μέσα στο σύγχρονο κλίμα «οινογαστρονομικές εμπειρίες».

Κάθε Δευτέρα, προσφέρεται κρασί σε ποτήρι μαζί με το συνοδευτικό του tapas μόνο με € 4. Έτσι μπορεί κανείς να δοκιμάσει πολλά κρασιά σε μικρό κόστος. Ακόμα περισσότερα μπορεί να δοκιμάσει και στις ειδικές βραδιές οινογνωσίας που έχουν προγραμματιστεί για τις 6/2 με Κυρ-Γιάννη, στις 20/2 με Λαλλίκος και στις 5/3 με Οινομεσσηνιακή.

Πανόρμου 115A, Αμπελόκηποι, 210 6981.032


Παμε… Le Monde  

Έναρξη νέων τμημάτων απ’ τον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde που ειδικεύεται στον τουρισμό και είναι η μοναδική αναγνωρισμένη σχολή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO). Επαγγελματική μαγειρική ή ζαχαροπλαστική, διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ειδικός τουριστικού πρακτορείου, οι ειδικότητες που διδάσκουν καταξιωμένοι καθηγητές στο ολοκαίνουριο κτίριο της σχολής. Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο, 210 5230.530, 210 4830.500, www.lemonde.edu.gr, info@lemonde.edu.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ