Μπρουσκέτα ή Σκορδόψωμο;
H μπρουσκέτα είναι το πιο διάσημο ιταλικό τσιμπολόι και το σκορδόψωμο

H μπρουσκέτα είναι το πιο διάσημο ιταλικό τσιμπολόι και το σκορδόψωμο, που δεν ξέρουμε αν έχει ελληνικές ρίζες, είναι σίγουρα ένα από τα εθνικά μας ορεκτικά. Και τα δύο φτιάχνονται πολύ εύκολα.
Υλικά Για μπρουσκέτα: 1/2 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε φέτες ή ψωμί τύπου τσιαπάτα ή χωριάτικο ● 4 κόκκινες πιπεριές ● 1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο και 1 κομμένη στη μέση ● ελαιόλαδο ● 2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη και λεπτοκομμένη ● μερικές αντζούγιες πλυμένες ● λίγα φύλλα βασιλικού λεπτοκομμένα
Για σκορδόψωμο: 2 φραντζολάκια ψωμί τύπου τσιαπάτα ● 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου ● 4-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο ● ψιλοκομμένο μαϊντανό ● 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Η υλοποίηση α) Βάζετε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να καεί το δέρμα τους και να μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε λωρίδες. Τις βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την κάππαρη, το λιωμένο σκόρδο, το βασιλικό και τις αντσούγιες και ανακατεύετε ελαφρά. Ψήνετε στο γκριλ ή στη φρυγανιέρα το ψωμί, ώστε να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές, αλείφετε και τα κομμένα σκόρδα στη μια πλευρά, βάζετε το μείγμα με τις πιπεριές, ραντίζετε με ελαιόλαδο και σερβίρετε.
β) Κόβετε το ψωμί σε μεγάλες φέτες διαγώνια και το ψήνετε μέχρι οι άκρες του να γίνουν πραγματικά τραγανές. Αναμειγνύετε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό σε ένα μπολ και το απλώνετε πάνω από τις φέτες. Ρίχνετε την παρμεζάνα. Πριν το σερβίρετε, το βάζετε σε μια λαδόκολλα στο γκριλ για 5 λεπτά. Το αφήνετε για 1 λεπτό να κρυώσει και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Σκονάκι Για να γίνει λίγο πιο ελαφριά η συνταγή, χρησιμοποιούμε άσπρο ψωμί. Για πιο γεμάτη γεύση είναι καλύτερο το χωριάτικο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις αντζούγιες με 200 γρ. τυρί γκοργκονζόλα. Το μείγμα με το βούτυρο του σκορδόψωμου μπορούμε να το φτιάξουμε και να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για 2 μήνες.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Η Ιταλία προσγειώθηκε στη Μαυρομιχάλη
Συνέντευξη με τον σύμβουλο γαστρονομίας του Master Chef και ιδιοκτήτη δύο επιτυχημένων αθηναϊκών εστιατορίων
Ο βίος και η γλυκιά πολιτεία ενός εμβληματικού ζαχαροπλάστη
Ποιος είπε ότι το fast food δεν μπορεί να είναι υγιεινό;
Μεξικό, Γαλλία, Ιταλία ή Ιαπωνία; Πού προτιμάς να φας;
Μία νέα πρόταση από τα ξενοδοχεία 5 αστέρων της Costa Navarino
Μια προσωπική ιστορία: όλα εκείνο το βράδυ λειτούργησαν με αυτό τον οικείο τρόπο που έχουν οι φίλοι
Ήξερες οτι τα χορτοφαγικά πιάτα σε χορταίνουν;
Λατρεύουμε το street food κι έχουμε πολλούς λόγους γι’ αυτό
«Ανακρίναμε» τον ανατρεπτικό σεφ Ηλία Σκουλά και μάθαμε τι θα μας ταΐσει στο ολοκαίνουργιο burger spot της Γλυφάδας
Το street food που θα δοκιμάσεις εδώ δεν είναι ούτε απλοϊκό, ούτε συνηθισμένο
Γκουρού, εξπέρ, λάτρης και μύστης των κρασιών του κόσμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.