Υλικά 2 κ.σ. ελαιόλαδο ● 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμός) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (3-4 εκ.) ● 2 μέτρια κρεμμύδια (το 1 ψιλοκομμένο και το άλλο ολόκληρο) ● 4 κούπες περίπου ζωμό από κρέας ● 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί ● 1 κ.κ. ξερό θυμάρι ● 1/2 κ.κ. πιπέρι, 2 φύλλα δάφνη ● 1 ντομάτα ολόκληρη ή 2-3 ντοματάκια κονσέρβας ● 1 φλιτζάνι αρακά ή κολοκυθάκια (προαιρετικό) ● 4 μέτρια καρότα ● 3-4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ● 2 κλαδιά σέλερι κομμένα σε φέτες (2,5 εκ.) ● πράσα κομμένα σε φέτες ● 4-5 σοταρισμένες φέτες μπέικον (προαιρετικό)
Υλοποίηση: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄ περίπου. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι και τη δάφνη. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 45΄. Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα πράσα, το σέλερι, τον αρακά και τις πατάτες (αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35΄ ακομα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε τη δάφνη, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και σερβίρουμε.
Σκονάκι Στον πολύ... heavy χειμώνα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο. Προσέξτε να βράσει σε σιγανή φωτιά, κι ας κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας jenniestav@yahoo.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.