- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
...Και η γαλατόπιτα της γιαγιάς
Γράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα, Συνθέτρια
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, που για μένα είναι από τις πιο όμορφες γιορτές-στιγμές του χρόνου, και το λέω αυτό γιατί είμαστε όλη η οικογένεια στο σπίτι και γιατί έρχονται τα παιδιά μας να τα περάσουμε μαζί. Μέρες μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Το σπίτι είναι γεμάτο από τις μυρωδιές των φαγητών και των γλυκών που φτιάχνουμε και αυτό με ευχαριστεί και μου δίνει χαρά, γιατί τα παιδιά μου συμμετέχουν πολύ σε όλη αυτή τη διαδικασία. Σχεδόν πάντα φτιάχνουμε ένα γλυκό που το έφτιαχνε η μαμά μου, όταν ήμουν εγώ «μικρή». Είναι μια γαλατόπιτα που πάντα μας ξετρελαίνει και τη φτιάχνουμε κάπως έτσι...
Τα υλικά 2 λίτρα γάλα ● 4 αυγά ● 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ● 1 πακέτο βούτυρο ● 2 βανίλιες ● 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή όση εσείς θέλετε
Η υλοποίηση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το βιτάμ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε στο μάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να πάρει βράση το γάλα. Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στην κρέμα που έχουμε ήδη κατεβάσει από τη φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και αδειάζουμε τη γέμιση, την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για καμιά ωρίτσα.
Έτσι απλά. Kαλή επιτυχία και καλές γιορτές....
* H Eυανθία Ρεμπούτσικα ξεκινά μαζί με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη σειρά εμφανίσεων με τη μουσική παράσταση «Μπαχάρι, κανέλλα και γιορτή» από 17/12 στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, 210 3213.100)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.