Το καλοκαίρι η Αθήνα έχει άλλη νοστιμιά. Απλώνει τραπέζια σε κήπους, πεζοδρόμια κι αυλές, ανεβαίνει σε ταράτσες και δροσίζεται, κατεβαίνει παραλιακή και το γλεντάει δίπλα στο θαλασσινό αεράκι. Μυρίζει ντομάτα, καρπούζι και βασιλικό…
ΑΘΗΡΙ
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, με αρχηγό στην κουζίνα το γλυκύτατο και πολυβραβευμένο σεφ Αλέξη Καρδάση να απογειώνει την ελληνική παράδοση με τις πειραγμένες του δημιουργίες. Με έναν υπέροχο κήπο-όαση δροσιάς μέσα στην καυτή πόλη. Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983
MALVAZIA
Μία από τις καλύτερες «ρομάντζες» της Αθήνας, με σκηνικό που παραπέμπει σε μεσαιωνικό κάστρο και κήπο πνιγμένο στα λουλούδια. Η κουζίνα προτείνει εξαιρετικά πιάτα ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας (τώρα και με μειωμένες τιμές κατά 30%), ενώ στο μπαρ φτιάχνουν πολύ καλά κοκτέιλ για να δροσιστείς κάτω από τους ήχους lounge mainstream μουσικής. Αγαθημέρου 1, Ρουφ, 210 3417.010
PROSOPA
Γνωστό και αγαπημένο στο αθηναϊκό κοινό, γι’ αυτό και πάντα θα συναντήσεις ένα χαρούμενο πλήθος γνωστών και αγνώστων στα πάντα γεμάτα του τραπέζια. Που τώρα το καλοκαίρι απλώνονται στην ωραία του «αυλή» για να απολαύσεις νόστιμα πιάτα μεσογειακής κουζίνας με θέα τη γραφική εκκλησία του Μεγάλου Βασιλείου, μέσα στην ησυχία της παλιάς γραφικής γειτονιάς. Κωνσταντινουπόλεως 4 & Μ. Βασιλείου 52, Ρουφ, 210 3413.433
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ
Ένας λόφος μέσα στα πεύκα, με δροσιές που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι στην εξοχή. Και μια πληθωρική μαγείρισσα, η Μυρσίνη Λαμπράκη, να σε ταΐζει και του πουλιού το γάλα. Από μπιφτεκάκια του Ισπαχάν μέχρι κρητικά γαμοπίλαφα, όλη την Ελλάδα και τη Μεσόγειο στις πιο νόστιμες συνταγές τους. Οσίου Λαυρεντίου, Λόφος Τρουμπάρι (ύψος Λ. Αλίμου 89), 210 9913.811
ΛΕΜΟΝΟΚΗΠΟΣ
Ησυχία και πολλή δροσιά, κουζίνα που αγαπά τη Μεσόγειο και πιο πολύ την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Ρίξε μια ματιά στο κουκλίστικο ντεκόρ του εστιατορίου που είναι όλο ζωγραφιστό στο χέρι, κι ύστερα κάτσε στον καταπράσινο κήπο με το γκαζόν (για το τέλος παράγγειλε τάρτα λεμονιού, τη φτιάχνουν με λεμόνια από τις λεμονιές του κήπου). Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια, 210 2588.611
ΡΟΖΑΛΙΑ
Από τα πιο αγαπημένα του κέντρου, με αρκετή νεολαία αλλά και όλους όσοι κινούνται στο κέντρο και τρελαίνονται για την πολύ καλή της ελληνική κουζίνα. Πάντα με κόσμο και πάντα ζωντανή, τώρα και με μεγάλο ατού την πολύ ωραία και καταπράσινη αυλή της. Ένα ακόμη μεγάλο της ατού οι τιμές, κάτι παραπάνω από φιλικές. Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια, 210 3302.933
ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
Η μικρή βόλτα μέχρι το Πέραμα ανοίγει την όρεξη και το πολύ καλό μεζεδοπωλείο βγάζει τραπεζάκια στο μικρό αλσάκι για να σου εξασφαλίσει και δροσιά. Εξαιρετικοί μεζέδες, απίστευτα καλό τηγάνι, ψαρικά, κρεατικά και όλα όσα σηματοδοτούν το αθάνατο (γευστικό) ελληνικό καλοκαίρι. Τσίπουρα, ρακές, καλό κρασί για συνοδεία. Ανοιχτό από το μεσημέρι. Λ. Ειρήνης 33, Πέραμα, 210 4023.306-7
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.