- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χριστόφορος Πέσκιας, Μυρσίνη Λαμπράκη, Βαγγέλης Δρίσκας, Αλέξανδρος Παπανδρέου και Στέλιος Παρλιάρος παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής
Παλιότερα υπήρχε το μόνιμο, αγωνιώδες κάθε πρωί ερώτημα «τι θα τους μαγειρέψω» – όλοι έχουμε μεγαλώσει με μαμάδες που θεωρούσαν τη διαδικασία κατσαρόλα-φωτιά-φαγητό σαν την επιτελική, κυρίαρχη ασχολία τους μέσα στη μέρα. Σήμερα η μαγειρική είναι πια ένα ευχάριστο χόμπι, μια χαλαρωτική μέσα στη μέρα στιγμή, μια ακόμα αφορμή για να μαζευτεί η παρέα και όλοι μας, γυναίκες αλλά και απίστευτα πολλοί άντρες, παρακολουθούμε μετά μανίας τηλεοπτικές εκπομπές, αγοράζουμε περιοδικά συνταγών, καθένας μας έχει τα δικά του σουξέ/αποκλειστικότητες/μικρά μυστικά να παρουσιάσει. Για όσους θέλουν να γίνουν master chef της κουζίνας τους, υπάρχουν τα μαθήματα μαγειρικής. Πανδιάσημοι σεφ έχουν στήσει σχολές και διοργανώνουν σεμινάρια που με τρόπο εύκολο μπορούν να κάνουν ακόμη και τον πιο ανίδεο να θέτει βάσιμη υποψηφιότητα για ένα αστέρι Michelin! Ας δούμε ποιοι:
Ο εξαιρετικός Χριστόφορος Πέσκιας, ο «Δάσκαλος» όπως με σεβασμό τον αποκαλούν όσοι έχουν μαθητεύσει δίπλα του, στον πολύ όμορφα φτιαγμένο χώρο του, το Πbox Cookery (Όθωνος 95, Κηφισιά), κάνει σεμινάρια με διαφορετικά κάθε φορά θέματα, που όλα τους έχουν μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πιστών. Μπορεί κάποιος να τα παρακολουθεί και μεμονωμένα, ο μέγιστος αριθμός είναι 10 άτομα και η τιμή είναι € 75 τη φορά. www.p-box.gr
Η πολύ καλή Μυρσίνη Λαμπράκη διοργανώνει σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με τίτλο SOS Cooking - Μαγείρισσα πρώτων βοηθειών, με θέματα από μαγειρική για εργαζόμενες γυναίκες, μέχρι ανοιξιάτικα αυγολέμονα, μαγειρική για διαβητικούς ή όσους έχουν χοληστερίνη, πίτες, γλυκά, λαδερά κ.λπ. Τα μαθήματα γίνονται στον εκθεσιακό χώρο του Alta Linea και οι συμμετέχοντες έχουν έκπτωση 10% στα προϊόντα της εταιρείας αλλά και πολλά άλλα δωράκια. 210 6148.684, www.soscooking.gr
Ο Βαγγέλης Δρίσκας, σεφ αλλά και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, οργανώνει σεμινάρια μαγειρικής, τα driskas (test), kitchen by cook shop, τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες. Κοντά στην Πανόρμου (Λάμψα 19), σε συνεργασία με διατροφολόγους, οινογνώστες, με γευστικές δοκιμές. Κλίκαρε στο www.driskas.com
Στο Studio Sidayes του Αλέξανδρου Παπανδρέου σ’ έναν ήσυχο πεζόδρομο στην Αγ. Παρασκευή διοργανώνονται σεμινάρια για απλή και καθημερινή αλλά και για εξειδικευμένη μαγειρική για όσους, ακόμα και επαγγελματίες, θέλουν να μάθουν περισσότερα ή και καινούργια. Τιμή από € 35 ανάλογα με το μάθημα. 210 6018.288.
O master της ζαχαροπλαστικής και αλχημιστής πάντων των γλυκών Στέλιος Παρλιάρος έχει το χώρο του, το Sweet Alchemy στην Α. Τσόχα 37, όπου κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και αντί € 75 σε μαθαίνει να φτιάχνεις παντεσπάνια - τούρτες - γλυκά πάσης φύσεως που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ’ αυτά των καλύτερων patissier του κόσμου. Μετά το μάθημα των 3,5 ωρών τα γλυκά μπορείς να τα φας επιτόπου ή να τα πάρεις σπίτι σου. 210 6464.864, www.parliaros.gr
Τέλος, αν θες να γίνεις ο πιο καταρτισμένος και trendy bartender στο δικό σου πάρτι μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια που ξεκινούν μέσα στον Μάη (4/5) και κάθε Τετάρτη στο Divani Apollon Palace & Spa στο Καβούρι με κόστος συμμετοχής € 20. Πρέπει όμως να είσαι πάνω από 18. 210 8911.900
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.