- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα ροδάκινα έχουν κάνει πλέον την εμφάνιση τους στα ράφια των οπωροπωλείων. Το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων έχει χρησιμοποιηθεί σε συνταγές αλμυρές, ζαχαροπλαστικής, το απολαμβάνουμε σκέτο, το συνδυάζουμε σε χυμούς.
Καιρός είναι να δοκιμάσεις τον συνδυασμό της γλύκας του ροδάκινου με την κρεμώδη υφή της βρώμης σε ένα μπoλ γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια!
Υλικά
• 1 κούπα νερό ή γάλα της επιλογής σου
• 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
• 1 μεσαίου μεγέθους ροδάκινο κομμένο σε μικρά κυβάκια
• λίγη κανέλα και αλάτι
Μέθοδος
1. Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί ένα μικρό κατσαρολάκι με το νερό (ή το γάλα).
2. Κόβουμε το ροδάκινο σε μικρά κυβάκια.
3. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ροδάκινο και χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού στο ελάχιστο.
4. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
5. Αφήνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση. Ανάλογα μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω γάλα, νερό ή αν το θέλουμε πιο συμπαγές, μερικές κουταλιές με βρώμη ακόμα.
6. Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με μέλι για περισσότερη γλύκα και φρούτα ή ξηρούς καρπούς.
Περισσότερο vegan foodporn στο instagram: @misitzi
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.