- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπορεί η νηστεία να είναι νόστιμη;
Το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου έχει νηστίσιμες συνταγές, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Στο μυαλό μας νηστεία σημαίνει άνοστο φαγητό, απαγορευμένοι καρποί, στέρηση και αποχή από όλα τα αγαπημένα μας πιάτα. Σωστά; Όχι πια. Το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου ήρθε να τα ανατρέψει όλα αυτά.
Η γνωστή σεφ μπορεί να έχει σπουδάσει στις πιο διάσημες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού, να έχει μπει στα σαλόνια μας μέσα από τις πετυχημένες της μαγειρικές εκπομπές, να έχει δοκιμαστεί μέσα από το ελληνικό εστιατόριο που άνοιξε στη Γαλλία και το γαλλικό που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα. Καμία από όλες αυτές τις διαδρομές όμως δεν γέννησε την ιδέα του καινούργιου της βιβλίου. Αντίθετα η νοστιμιά των νηστίσιμων συνταγών είχε φωλιάσει καιρό πριν στο γευστικό της υποσυνείδητο, την εποχή που σε ένα σπίτι της ελληνικής επαρχίας η γιαγιά της «μαγείρευε όσπρια σε χίλιες δυο παραλλαγές», όπως εξομολογείται και η ίδια στον πρόλογο.
Ξεφυλλίζοντας, θα συναντήσεις του κόσμου τις συνταγές, πλούσιες και όλες τους νηστίσιμες, χωρισμένες σε εννιά χορταστικές κατηγορίες: ορεκτικά και μεζέδες, αλοιφές και σαλάτες, πίτες και τάρτες, ψάρια και θαλασσινά, ρύζια και ζυμαρικά, λαχανικά και λαδερά, σούπες και όσπρια, κεράσματα και γλυκά, ενώ στην τελευταία, κατηγορία σε περιμένουν οι «θησαυροί απ’ το κελάρι». Συνολικά θα βρεις 114 συνταγές που πείθουν και το πιο δύσπιστο στομάχι ότι η νηστεία κρύβει στις ρίζες της μια μεγάλη νοστιμιά.
*Το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου, «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Τιμή: €18.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Οπωσδήποτε να πάρετε τη φημισμένη χειροποίητη κοτόπιτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.