- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βασίλαινας, επίσημη «πρώτη» του νέου σεφ Adam Κοντοβά
Ποιες θα είναι οι δημιουργίες του νέου σεφ;


Το εξαιρετικό όσο και ιστορικό εστιατόριο του Πειραιά κάνει αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, την πρώτη από τις φημισμένες οινογευσιγνωσίες του. Αρέσουν πάντα πολύ αυτές οι βραδιές στου Βασίλαινα, αυτή τη φορά το κοινό έχει ένα λόγο παραπάνω για να αδημονεί καθώς θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το νέο σεφ του εστιατορίου και τις… επιδόσεις του.
Μετά την αποχώρηση του Ρενάτο Μεκόλι, ο Adam Κοντοβάς, σεμνός, εργατικός, με άριστη τεχνική και λάτρης της ελληνικής κουζίνας, αναμένεται να συνεχίσει την ένδοξη ιστορία του πολύ καλού εστιατορίου. Δίπλα του ο Γρηγόρης Μιχαήλος, ο εξαιρετικός αυτός sommelier.
Το μενού ξεκινάει με σούπα καπνιστής κολοκύθας, βιολογικής καλλιέργειας με κάστανα και καλαμπόκι (Δαφνιός Δουλουφάκη Βιδιανό), συνεχίζει με τερίνα από χοιρινό κότσι με λάχανο τουρσί και μπριός ντομάτας (prinos rose Διαμαντάκης Μανδηλάρι/Syrah) και μυλοκόπι με παραδοσιακή ρεβιθάδα, σύγκλινο και τραγανό παστινάκι (Vilana Fume Μηλιαράκης), περνάει σε χοιρινό λαιμό με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από πόρτο (rhous ερυθρός, rhous winery Syrah/Κοτσιφάλι) και καταλήγει σε crème brulee με αρμπαρόριζα, τραγανά εσπεριδοειδή και γλυκό κυδώνι (Malvasia of Crete, Λυραράκης, λιαστός επιδόρπιος οίνος). Τιμή μενού: €35/άτομο.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.