- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλαινας, επίσημη «πρώτη» του νέου σεφ Adam Κοντοβά
Ποιες θα είναι οι δημιουργίες του νέου σεφ;
Το εξαιρετικό όσο και ιστορικό εστιατόριο του Πειραιά κάνει αύριο, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, την πρώτη από τις φημισμένες οινογευσιγνωσίες του. Αρέσουν πάντα πολύ αυτές οι βραδιές στου Βασίλαινα, αυτή τη φορά το κοινό έχει ένα λόγο παραπάνω για να αδημονεί καθώς θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το νέο σεφ του εστιατορίου και τις… επιδόσεις του.
Μετά την αποχώρηση του Ρενάτο Μεκόλι, ο Adam Κοντοβάς, σεμνός, εργατικός, με άριστη τεχνική και λάτρης της ελληνικής κουζίνας, αναμένεται να συνεχίσει την ένδοξη ιστορία του πολύ καλού εστιατορίου. Δίπλα του ο Γρηγόρης Μιχαήλος, ο εξαιρετικός αυτός sommelier.
Το μενού ξεκινάει με σούπα καπνιστής κολοκύθας, βιολογικής καλλιέργειας με κάστανα και καλαμπόκι (Δαφνιός Δουλουφάκη Βιδιανό), συνεχίζει με τερίνα από χοιρινό κότσι με λάχανο τουρσί και μπριός ντομάτας (prinos rose Διαμαντάκης Μανδηλάρι/Syrah) και μυλοκόπι με παραδοσιακή ρεβιθάδα, σύγκλινο και τραγανό παστινάκι (Vilana Fume Μηλιαράκης), περνάει σε χοιρινό λαιμό με πολέντα, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από πόρτο (rhous ερυθρός, rhous winery Syrah/Κοτσιφάλι) και καταλήγει σε crème brulee με αρμπαρόριζα, τραγανά εσπεριδοειδή και γλυκό κυδώνι (Malvasia of Crete, Λυραράκης, λιαστός επιδόρπιος οίνος). Τιμή μενού: €35/άτομο.
Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Πέτρα της Λέσβου οι γυναίκες μαγειρεύουν τη δική τους ιστορία εδώ και 43 χρόνια
Εδώ όπου η τρομπέτα συναντά τη σούβλα!
Είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζεις!
Η οικογενειακή επιχείρηση που έβαλε τη δική της υπογραφή στο αθηναϊκό brunch επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στο εξωτερικό και σχεδιάζει ήδη τα επόμενα βήματά της
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση μετά τη μεγάλη έξαρση κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ
Γίνονται σε λίγα λεπτά με τα ωραία λαχανικά του καλοκαιριού
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία, φυσική ομορφιά και καλό φαγητό
Τα μυστικά της επιτυχίας για το λατρεμένο λαδερό του καλοκαιριού
To γκουρμεδοκαλόκαιρο στη Βουρβουρού
Μια παλιά συσκευασία δίνει την απάντηση
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Υπάρχουν πολλές μπουγάτσες αλλά καμία δεν φτάνει σε φήμη, εμφάνιση και νοστιμιά τη Σερραϊκή μπουγάτσα
Για εσένα που ξέμεινες στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις
Ραντεβού στο Κλημέντι Κορινθίας για το The Dark Side of the Γρουν!
Το Aegean Cuisine ενώνει παραγωγούς, σεφ και εστιατόρια σε ένα δίκτυο που μετατρέπει την τοπική γαστρονομία σε εμπειρία, μνήμη και μέλλον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.