- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κύριε Spoiled, μας κακομαθαίνετε…
Ανάλογα με την διάθεσή σου, πιες και το αντίστοιχο cocktail
Το Spoiled είναι το μέρος που γίνεται συνήθεια… είναι το meeting point για τους κατοίκους της περιοχής, είναι το στέκι που έχουν επιλέξει πολλοί για τη βραδινή τους έξοδο, είναι το μέρος για να πιεις ένα καφέ στα γρήγορα κάνοντας πλάκα για τη χθεσινή αποτυχία της ομάδας, πειράζοντας τους γνωστούς και φίλους που περνάνε απ’ έξω, συζητώντας για θέματα από πολιτική μέχρι lifestyle.
Με άλλα λόγια, το Spoiled είναι το μαγαζί για να μας κακομάθει, όπως λέει και ο τίτλος του. Φρέσκος καφές το πρωί, ψαγμένα cocktails το βράδυ, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον χωρίς ίχνος δηθενιάς.

Γιατί Spoiled; «Για την αγάπη σ’ αυτό που δίνουμε και στο αποτέλεσμα, στο προϊόν, στην εξυπηρέτηση, πώς το μεταφέρουμε και πως μας αρέσει να «κακομαθαίνουμε» ουσιαστικά τους άλλους με αυτόν τον τρόπο. Με την αγάπη που δείχνουμε σ’ αυτό που κάνουμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε να προσφέρουμε», μας λέει ο Γιώργος, ο περίφημος bartender του μαγαζιού.

Το Spoiled έχει ανοίξει γύρω στα τρία χρόνια κοντά στην πλατεία της Δάφνης, στο μετρό. Από την αρχή, θέλησαν να γίνουν ένας χώρος βραδινής διασκέδασης που έλειπε από την περιοχή με έμφαση στα cocktails.
Τα σιρόπια, τα λικέρ και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται στην παραγωγή ενός cocktail, παρασκευάζεται από τους ίδιους σε χώρο δίπλα από το μαγαζί.

Ποιες είναι οι τάσεις του cocktail αυτή τη στιγμή; «Η παλέτα του κόσμου είναι πιο μεσογειακή. Ζητάει περισσότερο cocktail με φρούτα και αποστάγματα που του θυμίζουν περισσότερο τη χώρα μας, γεύσεις οι οποίες είναι οικείες. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος για να ξεχωρίσει είναι αυτές τις γεύσεις να τις κάνει με κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές, είτε αυτό είναι κάποιο σιρόπι, είτε κάποιος αφρός, και να μπορέσει να προσφέρει το διαφορετικό. Όμως, ο κόσμος μαθαίνει πλέον να δοκιμάζει νέα πράγματα. Όπως μαθαίνει δηλαδή ένας bartender, μαθαίνει και ο κόσμος, είναι εξελίξιμο όλο αυτό», λέει ο Γιώργος.

Το δικό του αγαπημένο είναι η κλασική μαργαρίτα, αλλά λατρεύει να φτιάχνει και τα 22 cocktail του καταλόγου.
Ο νέος κατάλογος που εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες έχει τον τίτλο «Cocktails and thoughts» με διαφορετική εικονογράφηση για το κάθε ποτό. «Easy thoughts», «funny thoughts», «bizarre thoughts»…Ανάλογα με τη διάθεση στην οποία βρίσκεσαι, μπορείς να επιλέξεις και το αντίστοιχο cocktail.

Η διακόσμηση του μαγαζιού παίζει με τις αποχρώσεις του γκρι και το ξύλο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έχουν εμπειρία και ειδίκευση στον χώρο της εστίασης. Άλλοι στον καφέ, άλλοι στα cocktails. «Τώρα κάνω κάποια σεμινάρια για το ουίσκι. Προσπαθούμε ό, τι κάνουμε να το κάνουμε επαγγελματικά, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιβιώνεις στο χώρο πλέον», λέει ο Γιώργος και συμπληρώνει ότι ο κόσμος, όπως είναι αναμενόμενο δεν βγαίνει το ίδιο με πριν. Είναι πιο επιλεκτικός και πιο απαιτητικός. «Οπότε και εμείς, ως επαγγελματίες του χώρου, πρέπει να είμαστε σωστοί με αυτό που προσφέρουμε και το πώς το προσφέρουμε».
Κρυφοκοιτάξαμε τον καινούριο κατάλογο των cocktails και σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για το cocktail Little Prince με υπέροχη, ρομαντική διάθεση και εικονογράφηση από τον Μικρό Πρίγκιπα.

Η συνταγή για το cocktail είναι:
50ml λευκή tequila
20ml φυσικό χυμό λεμόνι
20ml λικέρ μπανάνας
15ml κρέμα Καρύδας
15ml σιρόπι fassionola
1 dash Mozart chocolate bitter
Για την γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε
Τριμμένο μοσχοκάρυδο
Και spray από grand marnier
Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, Δάφνη, 21 0975 7386, fb: spoiled
INFO
Φρέσκος καφές το πρωί, ψαγμένα cocktails το βράδυ, ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον χωρίς ίχνος δηθενιάς.
Δες αναλυτικάΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την πλατεία Κολωνακίου στην hot πιάτσα της Αρχελάου
Γράφει ιστορία εδώ και χρόνια και έχει κρυφό άσσο στο μανίκι τα τηγανητά αχτύπητα κολοκυθάκια του
Σε τέσσερα διαφορετικά γαστρονομικά «κεφάλαια»-σημεία, όλα τους με μπεστ σέλερ αποτέλεσμα
Η γεύση του περιγράφεται ως ένας συνδυασμός βανίλιας, καρύδας και γιασεμιού
Ο δημιουργός του Django μοιράζεται την ιστορία του gelato του από τη Σύρο έως το Κουκάκι
Η Mykonos Chocolate είναι η πρώτη σοκολάτα του νησιού και παράγεται εξ ολοκλήρου εδώ
Οι παλιές νοικοκυρές δεν φεύγουν ποτέ. Ζουν πάνω στα ράφια, μέσα στις κατσαρόλες, κληρονομιά ζωντανή, να μαρτυρά για πάντα τα έργα και τις ημέρες τους και πόσο σκόρδο έβαζαν στο κοκκινιστό
Ένα μαγαζί-πρεσβεία του τόπου του στο Παγκράτι
Μαστιχωτή υφή, υπέροχη γεύση και καλοκαιρινή αίσθηση ανεμελιάς
Η απρόσμενη επιχειρηματική πορεία του Έλληνα επιστήμονα
Οι πανσέληνοι του φετινού καλοκαιριού θα είναι φαντασμαγορικές!
Από κήπους, αυλές και ταράτσες μέχρι λίμνες και αποβάθρες τρένων
Η παρέα που άνοιξε το Φλερτ προχώρησε στο επόμενο στάδιο της …σχέσης της με το νησί
O “F* Smashing”, δηλαδή ο σεφ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, φτιάχνει τα καλύτερα μπέργκερ
Από μια οικογενειακή επιχείρηση σε ένα δυναμικό ελληνικό brand
Η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου εξηγεί πώς τρία φυτικά πιάτα συνδυάζουν πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και γεύση, αποδεικνύοντας ότι η υγιεινή διατροφή βασίζεται στην ποικιλία και όχι στη στέρηση
Wine tasting με κρασιά του τμήματος Γεροβασιλείου
Από έναν ελληνικό φούρνο στο πιο viral καφέ του Μόντρεαλ
Θα μου βάλετε μια μπάλα σορμπέ κολοκύθας;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.