Θεματα

Στου Φάνη (Καραμανλίδικα) με πολλά ούζα (Ηδωνικά)

 Η Δράμα ψήφισε συνεργασία!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 541
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109993-244937.jpg

Μια βραδιά για μερακλήδες στήθηκε προχτές στα Καραμανλίδικα του Φάνη, στο κέντρο της αγοράς της Αθήνας.

Οικοδεσπότες το ούζο Ηδωνικό του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και τα αλλαντικά του Σαρήμπογια, αμφότερα εκ Δράμας. Η βραδιά φθινοπωρινή, τα κέφια στα ψηλά, οι μεζέδες από εκείνους που σου ανοίγουν την όρεξη για πολύωρο γλέντι. Το σίγουρο είναι πως η Δράμα, σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων, ξέρει να ταιριάζει το ούζο με τους πρέποντες μεζέδες.

image

Το ούζο Ηδωνικό (από τους αρχαίους κατοίκους Ήδωνες) είναι προϊόν premium, αποτέλεσμα 100% απόσταξης με επιλεγμένα βότανα και σπόρους της ελληνικής γης, παράγεται σε χάλκινους άμβυκες, με τον παραδοσιακό τρόπο. Είναι το νεότερο μέλος του Κτήματος, ήδη υπάρχει και τσίπουρο Ηδωνικό με ή χωρίς γλυκάνισο. Από την ετικέτα - πίνακα ζωγραφικής μέχρι το ανάγλυφο τετράγωνο, με καμπύλες ωστόσο, μπουκάλι και φυσικά το περιεχόμενο, όλα δείχνουν την αγάπη και το σεβασμό του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στα προϊόντα της μακεδονικής γης αλλά και στους καταναλωτές.

image

Κι εγώ, ακόμη, που το ούζο το είχα πάρει από φόβο το καταευχαριστήθηκα έτσι μυρωδάτο, με γλυκανισάτα αρώματα και ελαφρά πικάντικο που είναι, οπότε ήδη το έχω βάλει στην κάβα μου για χειμωνιάτικες μαζώξεις με φίλους επίσης μερακλήδες. Σπίτι ή στο υπέροχο αυλιδάκι (ανοιχτό και το χειμώνα) των Καραμανλίδικων του Φάνη.

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, 2103254184

INFO
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Ο γνωστός Αραπιάν της Ευριπίδου στο δικό του μεζετζίδικο. Παστουρμαδοπιτάκια, σαγανάκι με παστουρμά, σουτζούκι πολίτικο, τρομερά ντολμαδάκια, σπιτική ρώσικη και άλλα καλούδια που μπορείς να πάρεις και για το σπίτι. Στα συν η όμορφη αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.