- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μια βραδιά για μερακλήδες στήθηκε προχτές στα Καραμανλίδικα του Φάνη, στο κέντρο της αγοράς της Αθήνας.
Οικοδεσπότες το ούζο Ηδωνικό του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη και τα αλλαντικά του Σαρήμπογια, αμφότερα εκ Δράμας. Η βραδιά φθινοπωρινή, τα κέφια στα ψηλά, οι μεζέδες από εκείνους που σου ανοίγουν την όρεξη για πολύωρο γλέντι. Το σίγουρο είναι πως η Δράμα, σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων, ξέρει να ταιριάζει το ούζο με τους πρέποντες μεζέδες.
Το ούζο Ηδωνικό (από τους αρχαίους κατοίκους Ήδωνες) είναι προϊόν premium, αποτέλεσμα 100% απόσταξης με επιλεγμένα βότανα και σπόρους της ελληνικής γης, παράγεται σε χάλκινους άμβυκες, με τον παραδοσιακό τρόπο. Είναι το νεότερο μέλος του Κτήματος, ήδη υπάρχει και τσίπουρο Ηδωνικό με ή χωρίς γλυκάνισο. Από την ετικέτα - πίνακα ζωγραφικής μέχρι το ανάγλυφο τετράγωνο, με καμπύλες ωστόσο, μπουκάλι και φυσικά το περιεχόμενο, όλα δείχνουν την αγάπη και το σεβασμό του Κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στα προϊόντα της μακεδονικής γης αλλά και στους καταναλωτές.
Κι εγώ, ακόμη, που το ούζο το είχα πάρει από φόβο το καταευχαριστήθηκα έτσι μυρωδάτο, με γλυκανισάτα αρώματα και ελαφρά πικάντικο που είναι, οπότε ήδη το έχω βάλει στην κάβα μου για χειμωνιάτικες μαζώξεις με φίλους επίσης μερακλήδες. Σπίτι ή στο υπέροχο αυλιδάκι (ανοιχτό και το χειμώνα) των Καραμανλίδικων του Φάνη.
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, 2103254184
INFO
Ο γνωστός Αραπιάν της Ευριπίδου στο δικό του μεζετζίδικο. Παστουρμαδοπιτάκια, σαγανάκι με παστουρμά, σουτζούκι πολίτικο, τρομερά ντολμαδάκια, σπιτική ρώσικη και άλλα καλούδια που μπορείς να πάρεις και για το σπίτι. Στα συν η όμορφη αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.