7 Food Sins, αμαρτίες για να υποκύψεις
Στεγάζεται σε υπέροχο νεοκλασικό του 1896 και τα παιδιά το έχουν φτιάξει τέλεια.
7 Food Sins. Μια ολοκαίνουργια gastropub ταράζει τα νερά της τουριστικής Πλάκας
Είναι καινούργιο, του κουτιού. 7 Food Sins δηλώνει gastropub και το υποστηρίζει. Όλο το team είναι νεαρότατα παιδιά, με μεγάλο ενθουσιασμό. Έχει και... μανιφέστο, το διάβασα, μου έκανε κλικ (διάβασέ το στο τέλος του κειμένου) οπότε έσπευσα. Βρίσκεται στην Πλάκα που, αν και αγαπημένο σημείο για τις κοπάνες του σχολείου, δεν την πολυπερπατάω πια. Στεγάζεται σε υπέροχο νεοκλασικό του 1896 και τα παιδιά το έχουν φτιάξει τέλεια.
Δύο όροφοι, δωμάτια έξοχου decoration, μπαρ πανέμορφο, πριβέ χώρος, μπαλκονάκι με σκαλιστά κιγκλιδώματα να κοιτάει κάτω, στη βγαλμένη από τον ελληνικό κινηματογράφο του ’50 πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας. Έξω, ανάμεσα στα φουντωτά δέντρα, κάτσαμε εγώ και η φίλη μια γλυκιά βραδιά του Σεπτέμβρη.
Θανάσης Καρατζάς/ Athens Voice
Το 7 Food Sins (μόνο μπράβο για το λογότυπο με τα δυο ανάποδα 7άρια και το στιλέτο να τα ενώνει), ανοίγει από το πρωί με καφέ, φυσικούς χυμούς, σάντουιτς και λοιπά ποιοτικά και υγιεινά. Συνεχίζει με μενού ανάλαφρο το μεσημέρι, πιο γαστρονομικό το βράδυ. Σεφ ο Τάσος Στεφάτος, χρόνια δεξί χέρι του Μποτρίνι, εμείς πετύχαμε τον sous chef Κώστα Χρόνη, συμπαθέστατος, βγήκε κοντοχωριανός με τη φίλη, αγαπηθήκαμε. Στο αμαρτωλό μαγαζί, που λέτε, φάγαμε εκείνο το βράδυ περίπου τα άπαντα – είναι αυτό που λένε άμα δεν μπορείς να αντισταθείς στην αμαρτία, απλά υπόκυψε. Σημειώνω μια Greek on Grill, χωριάτικη σαλάτα στα κάρβουνα, με αγγουράκι και πιπεριές Φλωρίνης ψημένες. Πέρα από το παιχνίδι με το όνομα και την αλλιώτικη παρουσίαση, εγώ εκτίμησα την άφθαστης νοστιμιάς ντομάτα-Βασίλης, ιδιοκτήτης, κέρβερος με μανάβηδες και λοιπούς προμηθευτές. Να αναφερθώ στο C. S. I Athens, καπνισμένο στο δικό τους καπνιστήριο βελούδινο σολομό με σουσάμι και σορμπέ λεμόνι από δίπλα (μου γλύκισε λίγο παραπάνω το σορμπέ), €10,5. Να συνεχίσω με το Black Fish’n’Chips, μπακαλιάρο τεμπούρα, με μους ταραμά και τηγανητά πατατάκια-μούρλια, παρότι έκαψα τα χείλη μου από τη βιασύνη, €9.
Θανάσης Καρατζάς/ Athens Voice
Να προσθέσω τον ακαταμάχητο και εντελώς unique Crunchy Mousaka, ρολό παναρισμένο που έσπαγες με το πιρούνι για να γευτείς υπέροχη μπεσαμέλ, κιμαδάκι με τα πλούσια μυρωδάτα μπαχάρια του, δίπλα έστεκαν ντοματίνια, φύλλα ρόκας και κυβάκια φέτας να παίζεις φτιάχνοντας μπουκιές απόλαυσης, €8,5. Με τίποτα να μην ξεχάσω τα PH-8, ποσέ αυγουλάκι με μπέικον, σπανάκι και τρούφα, τέλειο για μπουκίτσες με ψωμί. Να περάσω στο Chicken on Preasure, κοτόπουλο ψημένο σε κενό αέρος μαζί με κανόλι γεμιστά με σπανάκι, έντονο άρωμα σκόρδου και κρέμα παρμεζάνας (όλα τα λεφτά τα κανόλι), €12. Να τελειώσω με τα Spare Ribs, ένα κρέας-λουκούμι μαζί με πουρέ πατάτας, €15,5. Ήπιαμε λευκό κρασί Villa Esmeralda, ωραιότατο και με €17 το μπουκάλι (καλή λίστα), υπάρχουν και πολλά κοκτέιλ αλλά η μεγάλη δύναμη βρίσκεται στις μπίρες, 8 draft και καμιά 60αριά εμφιαλωμένες απ’ όλο τον κόσμο. Στο τέλος, και αμαρτωλές και σκασμένες, μοιραστήκαμε μια πορτοκαλόπιτα με παγωτό σε βαζάκι, και γι’ αυτήν μόνο καλά έχω να πω. Φεύγοντας, στη διπλανή ταβέρνα οι τουρίστες τα έσπαγαν με το «Αχ Μουσταφά, βρε Μουσταφά», τα παιδιά μάς είπαν πως θα διορθώσουν την «ηχορύπανση» με γυάλινα πάνελ, εμάς ούτε αυτό μας χάλασε...
Το μανιφέστο:
Δε μιλούσες ακόμα, αλλά γευόσουν. Οι γεύσεις ήταν εκρήξεις στο στόμα σου.
Σε άλλαξαν. Σε έμαθαν να μοιράζεσαι. Να τρως λίγο. Να τρως με τύψεις. Σε έμαθαν να φοβάσαι τα 7 αμαρτήματα του φαγητού:
Να είσαι λαίμαργος.
Να επιθυμείς το φαγητό του διπλανού σου.
Να τρως με τα χέρια και να γλύφεις τα δάχτυλά σου.
Να τον/την ταΐζεις στο στόμα.
Να διεγείρεσαι με τις γεύσεις.
Να γεμίζεις το στόμα σου.
Να απελευθερώνεσαι.
Ακόμα αναζητάς, αλλά λιγότερο. Σε συγκινούν όλο και λιγότερα. Όλο και καλύτερα. Τώρα αναζητάς μόνο την τελειότητα.
7 FoodSins. Απελευθερώσου.
Πλ. Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 2107011108, κάθε μέρα από το πρωί
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.