Θεματα

Πόσες ελληνικές στιγμές χωράνε σε ένα κουτί;

Το Greek Way ταξιδεύει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτή η ιστορία ξεκινάει α λα ελληνικά. Ένα συνηθισμένο απόγευμα δυο φίλοι καλοί κι αγαπημένοι θέλησαν να πιουν έναν καφέ (ξέρετε, από αυτούς που κρατάνε πολύ) με ένα τρίτο φίλο τους. Εκείνος όμως, βρισκόταν κάπως πιο μακριά, στο Λονδίνο ας πούμε. Έτσι, ο Στέλιος και ο Κώστας σκέφτηκαν να του ταχυδρομήσουν ένα κουτί με τα απαραίτητα: ελληνικό καφέ, μπρίκι και 2-3 γλυκίσματα. Ο καφές έφτασε, το internet έκανε πάλι το θαύμα του και οι τρεις τους ήπιαν ελληνικό καφέ, λέγοντας τα νέα τους. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ωραία ιδέα του Greek Way.

Τι είναι αυτό; Σε ελεύθερη μετάφραση, όλα όσα αγαπάμε να κάνουμε στην Ελλάδα. Ελληνικές συνταγές, συνήθειες, εμπειρίες, μικρές καθημερινές ιεροτελεστίες. Ο Στέλιος και ο Κώστας σκέφτηκαν να τα χωρέσουν όλα αυτά σε ένα λιτό κουτί και να ταξιδέψουν την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, δίνοντας στη λέξη «souvenir» άλλη διάσταση.

n

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις προτάσεις greek way. Πρώτο έρχεται το κουτί «Τραχανάς (The Greek Slow Food!)», που περιέχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τραχανά, πατέ ντομάτας και κρουτόν σίκαλης ολικής άλεσης με γεύση πάστας ελιάς. Ακολουθεί το «Ouzaki (The Greek Zen)» με όλα τα απαραίτητα: ούζο, συσκευασία σαρδέλας, πράσινες ελιές, παξιμάδια με γεύση ελαιόλαδου, φέτας και λιαστής ντομάτας και δύο ποτήρια ούζου. Στο κουτί «Rakomelo (The Greek Cocktail)» πάλι, βρίσκουμε ρακή, μέλι από άνθη πορτοκαλιάς, κανέλα και γαρύφαλλο, ένα μπρίκι και δύο σφηνοπότηρα. Τελευταίο έρχεται το «Kafedaki (The Greek break time)» με σύνεργα έναν ελληνικό καφέ, λουκούμια κανέλας με ξύσμα πορτοκαλιού, δύο φλιτζάνια ελληνικού καφέ κι ένα μπρίκι.

n

Δεν είναι ωραία πρόταση για κάποιον που θέλει να πάρει μαζί του κάτι από Ελλάδα; Όχι άλλα τσαρούχια, κακόγουστα αγαλματάκια και περικεφαλαίες, παρά μόνο ότι αγαπάμε να τρώμε και να πίνουμε, όσα μας κάνουν χαρούμενους, ό, τι έχει πραγματικό άρωμα Ελλάδας. Θα βρείτε τα κουτάκια του greek way σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ξενοδοχεία, αεροδρόμια, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος).