Θεματα

«Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει»

Και σε πάει στη Μύκονο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική και το καλό φαγητό. Κυρίως αγαπούν το νησί τους και την γαστρονομική του παράδοση. Κατά καιρούς διοργανώνουν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για να γλεντήσουν μεταξύ τους αλλά και για να σου δώσουν την αφορμή να επισκεφθείς άλλη μια φορά την κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Αυτή τη φορά η αφορμή έχει τίτλο ρομαντικό και ονειροπόλο. «Η κουζίνα είναι καράβι που ταξιδεύει», σου λέει και εσύ θες να πάρεις το πρώτο για το νησί των Κυκλάδων. Στόχος της εκδήλωσης να γεμίσει με μυρωδιά ντόπιου και πεντανόστιμου φαγητού δέκα καλοκαιρινές μέρες του νησιού. Γιατί η Μύκονος δεν είναι μόνο πάρτι, ασφυκτικά γεμάτες παραλίες και φωσφοριζέ μπλουζάκια. Έχει πλούσια γαστριμαργική παράδοση, αγνά τοπικά προϊόντα και την απλότητα του καλού, ελληνικού φαγητού.

Οι εκδηλώσεις έχουν αρχίσει από τις 11 Ιουλίου και θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου. Έκθεση φωτογραφίας, συζητήσεις μαγειρέματα, πολλά και διάφορα θα δεις, θα ακούσεις, θα δοκιμάσεις. Μπορείς να δεις αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.