- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ …ΧΩΡΙΣ ΓΩΝΙΑ!
Το Κλωστάρι, ηπειρώτικος μπακλαβάς από την Ήπειρος Γη, είναι ένας ειδικού τύπου μπακλαβάς, από την Κόνιτσα, μακρόστενος σαν μπαστούνι, γεμισμένος με ντόπιο καρύδι και γενναιόδωρα σιροπιασμένος. Όπως λένε οι δημιουργοί, ήταν μια συνταγή της γιαγιάς Σωσάνας που βρέθηκε ξεχασμένη σε ένα καφεκούτι. Θα το βρεις στο παντοπωλείο Κουκάς, Πατησίων 104, 210 8212.522
- Τ.Σ.
Την αγαπώ!
Είναι κούκλα. Την έχω βάλει πρώτο «τραπέζι πίστα» στον πάγκο της κουζίνας. Οι μισοί από αυτούς που την είδαν αναφώνησαν «καλά, πολύ διαστημική», οι υπόλοιποι «άπαιχτο design» και όλοι μαζί «μολόγα πού τη βρήκες». Εγώ με ύφος ειδικού-του-καφέ συστήνω: «Από εδώ η NESCAFÉ® Dolce Gusto®, που προέκυψε από συνεργασία Νestlé και Krups, την οποία και αγόρασα (πάντα εδώ κάνω παύση) από super market, κυκλοφορεί και σε ένα πιο φουτουριστικό σχέδιο». Μετά κάνω επίδειξη-δοκιμαστήριο. «Τι θέλετε; Espresso, Cappuccino, Nescafé, Chococino, Latte, Cortado, Νestea peach… και κρύο ή ζεστό;». Φυσικά μου ζητούν άλλο ο καθένας. Σιγά, μην πτοηθώ. Βάζεις νερό στο ειδικό δοχείο, αλλάζεις κάψουλες (με τη γεύση που θες), γυρνάς λαβή σε ζεστό ή κρύο και… «πόση ζάχαρη;». Κάθε πρωί, σε χρόνο dt, φτιάχνω άλλον καφέ για το ξύπνημα κι άλλον για το γραφείο (συγνώμη, πρώην καφετζή μου, αλλά μου έρχεται απίστευτα πιο φτηνά). «Για σένα είναι η ζωή» λέει ο Τάκης όποτε με βλέπει να παραγγέλνω κάψουλες από το www.dolce-gusto.gr (όταν δεν προλαβαίνω να πάω σε super market). Αυτό ξαναπές το, τώρα έχω λόγο να το πιστέψω!
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΤΗΣ
ΝΕΑ
● Μετά από απαίτηση του φανατικού κοινού του, ένα ακόμη Πbox ετοιμάζεται να ανοίξει στα μέσα Δεκεμβρίου ο Χριστόφορος Πέσκιας, αυτή τη φορά στο Κολωνάκι, μέσα στο ξενοδοχείο Periscope στη Χάρητος.
● Adamo, το όνομα του νέου resto που θα ανοίξει αρχές Δεκεμβρίου στη θέση των παλιών Διόσκουρων στο Ψυχικό. Στους συντελεστές ο Δημήτρης Κιτσινέλης από το asian resto Qor, αλλά και η Σίσσυ Φειδά από το «Σπίτι από την αρχή» του Alpha, που θα συνεργαστεί με τον interior designer Γιώργο Μέρλο στα της διακόσμησης.
● Σε ταπαρία μετατρέπεται το μπαρ του 2 Μαζί στο Σύνταγμα (Νίκης & Κυδαθηναίων) με πρωτότυπα τάπας που θα φτιάχνουν οι πολύ καλοί σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και Ηλίας Γώγος.
● Ακούγονται φήμες ότι το με ασιατική κουζίνα διάσημο Zuma του Λονδίνου θα ανοίξει και στην Αθήνα, μέσα στην Αίγλη του Ζαππείου. Λες;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σιροπιαστά και σοκολατένιες πάστες στα καλύτερα sweet spots της πόλης
Το γαλακτομπούρεκό του έχει γίνει σήμα κατατεθέν
Στο La Ruche Patisserie Naturelle η ποικιλία συναντά τη γλυκιά απόλαυση
Εδώ κάθε επίσκεψη μοιάζει με μια νέα σελίδα σε ένα ημερολόγιο γεύσεων
Το γαλακτομπούρεκο που εδώ έχει γίνει viral
Με μια γλυκιά ιστορία που μετρά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες
Το ιδανικό spot για να απολαύσεις τον καφέ σου, μαζί με κάποιο λαχταριστό γλυκό
Λειτουργεί μέσω pre-orders, αφήνοντας χώρο για δημιουργικότητα και πειραματισμό σε κάθε παραγωγή
Όλα είναι χειροποίητα, με ποιοτικές πρώτες ύλες και χωρίς έτοιμα μείγματα
Μια νέα γλυκιά άφιξη με σύγχρονη κορεατική έμπνευση
ι ζαχαροπλάστες ετοιμάζουν καθημερινά φρέσκα croissants από ζύμη που ανοίγουν στο εργαστήριο
Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης που λαχταράς υπάρχουν στα Πετράλωνα - Τρίγωνα Πανοράματος, προφιτερόλ και φυσικά θεϊκό αρμενοβίλ
Διακρίσεις Bib Gourmand και το βραβείο νέου σεφ για τον 29χρονο Θεόδωρο Καλοΐδη
Ο Σκλαβενίτης έχει ήδη πάρει θέση μάχης
Λιχουδιές που δεν μιμούνται, δεν κοπιάρουν, δεν τις έχεις δοκιμάσει πουθενά αλλού
Η Λέσβος, η …κολοβή και το σύμπαν του λαδιού
Ο σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος μας περιγράφει τη ζωή όταν τελειώνει το καλοκαίρι
Μόλις άνοιξε στον Βύρωνα με σεφ τον Ντίνο Φωτεινάκη και ζαχαροπλάστες τους NZ Pastry
Ο Ιταλός βραβευμένος σεφ ανεβαίνει Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.