- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Ψάρωμα είναι μεζεδοπωλείο. Υποτίθεται.Στην πραγματικότητα είναι ψαροταβέρνα first class. Μια αυλή-ξέφωτο στο πλάι, που είναι κοινή με ένα πέτρινο σπίτι, δέντρα, γαρδένιες που μοσχομυρίζουν και άλλες πρασινάδες. Απέναντι παλιά μονοκατοικία και μέσα ένας φρέσκος χώρος στα γαλάζια, που θυμίζει νερό.
Δύναμη του Ψαρώματος ο Νίκος, ο σεφ, και η Μάγδα, η ζαργάνα (όπως έγραφε το μπλουζάκι της), αρραβωνιαστικιά του και δοκιμαστής των πιάτων του. Δεκαεπτά κιλά έβαλε από τις δοκιμές του Νίκου η Μάγδα. Και πώς να μη βάλει, αν έχει δοκιμάσει και εγκρίνει έναν κατάλογο που περιλαμβάνει 55 πιάτα, χώρια τα φρέσκα οστρακοειδή; Από τα πιάτα που δοκίμασε η ζαργάνα και ενέκρινε δοκιμάσαμε κι εμείς. Ψαροφαγία, σου λέει μετά. Καλυμμένη γκουρμεδιά, που γλείφεις δάχτυλα μαζί με όστρακα.
Για εισαγωγή θα έχετε να διαλέξετε από μια σειρά μεζέδων. Τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, κανταΐφι θαλασσινών, σαλάτα Ψάρωμα, άλλες σαλάτες (με συνδυασμούς θαλασσινών και λαχανικών, και πολλές βραστές) ,καβουροσαλάτα, ρεγκοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μύδια, γαρίδες, καραβίδες, χταποδάκια, καλαμαράκια σε πολλαπλές παραλλαγές. Και παρασκευές πρωτότυπες ή παραδοσιακές, φτιαγμένες με μεράκι, όπως μπακαλιάρος σοφρίτο, μπακαλιάρος σκορδαλιά, μπακαλιάρος φούρνου.
Το βαρύ πυροβολικό όμως του θέματος είναι τα μεγάλα φρέσκα ψάρια σχάρας, που τα ψήνουν αριστουργηματικά με τους χυμούς τους. Στα κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια και πετροσωλήνες, αχινούς, χτένια, κωλοχτύπες και φρέσκους αστακούς, μην αντισταθείτε αν τα βρείτε, είναι φρεσκότατα, εγγυημένα από ελληνικά νερά. Επίσης μην αντισταθείτε στα ριζότι και τις μακαρονάδες με θαλασσινά, τα φτιάχνουν υπέροχα. Πολύ λιμπιστερά είναι και τα γλυκά τους, όλα φτιαγμένα από τους ίδιους, σπιτικά και με μεράκι. Καρυδόπιτα, μπακλαβάς, λεμονόπιτα, λουκουμάδες και παγωτά θα κλείσουν το γεύμα σας.
Στο Ψάρωμα θα ζήσετε μια φιλότιμη προσπάθεια ανάδειξης της ψαρικής κουζίνας, με τους υπεύθυνους να είναι γνώστες στην επιλογή και το φτιάξιμο των φαγητών τους.
Ψάρωμα, Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 210 6839.348, κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, από 1 μ.μ. έως 1.30 π.μ. Κατανάλωση/άτομο € 25-35
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος στο rooftop του ξενοδοχείου Athens Was κάνει θαύματα
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.