- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Δώδεκα Πιάτα: Η θαλπωρή της ελληνικής, δημιουργικής κουζίνας
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Είναι από εκείνα τα σπάνια εστιατορικά εγχειρήματα που, πριν ακόμη κλείσουν χρόνο ζωής, καταφέρνουν να αποκτήσουν χαρακτήρα, σταθερό κοινό, αλλά και δύο καταστήματα σε κομβικά σημεία της πόλης. Πίσω από την ιδέα –και κυρίως πίσω από τη γεύση– βρίσκεται ο σεφ Παύλος Κυριάκης, με εμπειρία και διάκριση που περιλαμβάνει αστέρ Michelin, ο οποίος εδώ επιστρέφει συνειδητά στην ουσία της ελληνικής κουζίνας. Η φιλοσοφία των Δώδεκα Πιάτων είναι ξεκάθαρη: παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60, με σύγχρονη τεχνική, άριστες πρώτες ύλες και χειροποίητες παρασκευές. Το μενού αλλάζει συχνά, ακολουθώντας την εποχικότητα αλλά και τη δημιουργική διάθεση της κουζίνας, ενώ καθημερινά περιλαμβάνει ακριβώς δώδεκα πιάτα – όσα χρειάζονται για να μη βαρεθείς και να θέλεις να επιστρέψεις. Τα δύο καταστήματα έχουν διακριτή ταυτότητα.
Στο Σύνταγμα, που άνοιξε τον Αύγουστο, πρωταγωνιστούν τα μαγειρευτά: λαχανοντολμάδες, μουσακάς, μακαρονάδα με μοσχαρίσια μάγουλα και ουρά και άλλα πιάτα που ξυπνούν μνήμες οικογενειακού τραπεζιού. Στο Κουκάκι, το οποίο υποδέχθηκε το κοινό τον Φεβρουάριο, η έμφαση δίνεται στα ψητά: χοιρινόςγύρος, κοντοσούβλι, μπιφτέκια από κιμά χοιρινού και προβάτου, μοσχαρίσιο συκώτι, όλα με καθαρές γεύσεις και σωστό ψήσιμο. Την εμπειρία συμπληρώνει μια προσεγμένη λίστα ποτών, με περίπου 30 επιλεγμένες ετικέτες κρασιών –κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και από Ιταλία και Ισπανία– αρκετές διαθέσιμες και σε ποτήρι, μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες και φυσικά το πατροπαράδοτο τσίπουρο. Στην καρδιά των γιορτών, τα Δώδεκα Πιάτα θυμίζουν ότι η θαλπωρή της καλής ελληνικής κουζίνας παραμένει διαχρονική.
- Οδυσσέα Ανδρούτσου 36
- 210 9242514
- Δώδεκα Πιάτα