23 εστιατόρια που μεταμορφώνουν την καθημερινότητα σε μια μικρή γιορτή

Καρπός: Η ελληνική κουζίνα όπως της αξίζει

Signature πιάτα φτιαγμένα αποκλειστικά με αγνές πρώτες ύλες

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρπός
Καρπός
Καρπός
Καρπός
Καρπός
Καρπός

Τι μπορεί να περιμένει κανείς κάνοντας μια επίσκεψη στον Καρπό, στο Μαρούσι; Σίγουρα πολλά περισσότερα από την ικανοποίηση της πείνας του, αφού η ομάδα του Καρπού πιστεύει πως αυτό που κάνει ένα εστιατόριο να ξεχωρίζει σήμερα είναι η απόλυτη αγνότητα των συστατικών που συντελούν στη δημιουργία ενός πιάτου σε συνδυασμό με τις αρχές τις φιλοξενίας.

Η ελληνική γη θριαμβεύει σε ένα περιβάλλον που εντυπωσιάζει ήσυχα μέσα από την καλαισθησία και την κομψότητα. Το προσωπικό είναι οικοδεσπότες, όχι σερβιτόροι, και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο υλικό που περνάει από την κουζίνα, η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μεγαλύτερη απόδειξη ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία και οι επιλεγμένοι τοπικοί παραγωγοί από όπου προμηθεύονται τις πρώτες ύλες τους. Οι οίνοι που θα απολαύσετε εδώ διαφοροποιούνται από τις κοινότοπες επιλογές και ανοίγουν τους ορίζοντές σας.

Τα signature πιάτα που ξεχωρίζουν είναι αδιαμφισβήτητα ο κόκορας, αληθινά χωριάτικος και εκπληκτικά εύγευστος, αλλά και οι λαχανοντολμάδες, που μας ξυπνούν αναμνήσεις οικογενειακών τραπεζιών προετοιμασμένων με αγάπη και μαγειρική μαεστρία, που περνάει από γενιά σε γενιά. Να σημειωθεί ότι το μενού διαφοροποιείται κάθε δύο εβδομάδες ακολουθώντας την εποχικότητα και τη βιωσιμότητα, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε περισσότερες γεύσεις και ιδέες.

Ο οραματιστής και σεφ του Καρπού Νίκος Σιγέρης στις συνταγές του μετουσιώνει την αγάπη του για τη νοστιμιά του τόπου μας και την τεχνική που έχει κατακτήσει μέσα από την πορεία του. Τέλος, η δυνατότητα φιλοξενίας και διοργάνωσης εκδηλώσεων ή ιδιαίτερων περιστάσεων, έρχεται να ολοκληρώσει την εμπειρία του Καρπού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου