Αθηναϊκό street food, ένας καλός λόγος για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη

MOZ: Η νέα άφιξη στον Κεραμεικό που αλλάζει τα δεδομένα

Εδώ δοκιμάζεις συνδυασμούς που δεν θα βρεις αλλού στην Αθήνα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον πεζόδρομο της Παραμυθίας, στον Κεραμεικό, εκεί όπου η γειτονιά έχει αυτό το ωραίο mix από vintage και σύγχρονη urban αισθητική, άνοιξε πριν από έναν μήνα το MOZ και ήδη έχει γίνει από τα πιο talk of the town νέα στέκια. Kι αν αναρωτιέσαι γιατί πήρε το όνομα Μοz, το χαϊδευτικό του Morrissey των θρυλικών Smiths, την απάντηση θα τη βρεις μόλις επισκεφτείς τον χώρο.

Το πραγματικό buzz, όμως, έρχεται από το δέσιμο της μοναδικής ζύμης του ΜΟΖ, με τις φροντισμένες γεύσεις – και όχι άδικα, αφού ο σεφ Γιάννης Σιμωτάς, που έχει αναλάβει την κουζίνα, απαντά σε ένα άλλο επίπεδο, στο ερώτημα τι σημαίνει τελικά καλή πίτσα. Το μενού δεν περιορίζεται στα κλασικά, εδώ δοκιμάζεις συνδυασμούς που δεν θα βρεις αλλού στην Αθήνα. Η μπολονέζ με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κρέας είναι ήδη αγαπημένη, ενώ η μελιτζάνα-λουκάνικο με ψητή μελιτζάνα, λουκάνικο, παρμεζάνα και φέτα ξεχωρίζει για τη νοστιμιά της. Στις επιλογές μπαίνουν δυνατά η πάπια-ανανάς, η κολοκύθι-μανούρι με κουκουνάρι, αλλά και οι αντζούγιες με bloody mary sauce για όσους αγαπούν τις πιο τολμηρές γεύσεις. Φυσικά, υπάρχει και vegan επιλογή: η πίτσα με χούμους αρακά, αγκινάρα και δροσερή ντομάτα.

Λίγα τραπέζια στον πεζόδρομο, χαλαρή ατμόσφαιρα και καλή μουσική ολοκληρώνουν την εμπειρία που συνοδεύει εξαιρετικά μια απαστερίωτη χανιώτικη μπίρα. Για το τέλος, φύλαξε λίγο την όρεξή σου για τα δύο γλυκά του MOZ που έχουν αποκτήσει φανατικούς: το τιραμισού και η σοκολατόπιτα crème brûlée εξαντλούνται καθημερινά. Ανοίγει από τις 18.00 και διανέμει μέσω Wolt και e-Food.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ