23 εστιατόρια που μεταμορφώνουν την καθημερινότητα σε μια μικρή γιορτή

Μεδούλι: Ανανεωμένο μενού για μια πιο εξελιγμένη πλευρά της κρεατοφαγίας

Ένα εστιατόριο - σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ποιοτικού κρέατος

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Μεδούλι στην Αργυρούπολη παρουσιάζει το νέο του μενού και επιβεβαιώνει τη φήμη του ως σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ποιοτικού κρέατος. Η ομάδα της κουζίνας δουλεύει με φιλοσοφία «από το μηδέν» – από το χειροποίητο φύλλο για τις πίτες μέχρι το βούτυρο από λίπος μοσχαριού που χρησιμοποιείται για το άλειμμα των κρεάτων πριν το ψήσιμο.

Στα κυρίως πιάτα, το κότσι μαύρου χοίρου μαγειρεύεται για τέσσερις ώρες με τσιγαριαστά χόρτα, η πανσέτα στα κάρβουνα συνοδεύεται από σκιουφιχτά που βράζουν στον ζωμό του χοιρινού, ενώ τα μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεύονται για δέκα ώρες σε ξινόμαυρο, με mafaldine και αρσενικό Νάξου. Το steak χοιρινού λαιμού έρχεται μαριναρισμένο σε μεσογειακό brine, με πουρέ σελινόριζας και πλευρώτους. Δημοφιλή στη λίστα παραμένουν τα T-Bone, σπαλομπριζόλα, μοσχαρίσιες κοπές και picanha. Από τα ορεκτικά, οι τηγανητές πατάτες με κεφτεδάκια και μους φέτας προσφέρουν ένα χορταστικό ξεκίνημα, ενώ η σκεπαστή τυρόπιτα με μαρμελάδα ημέρας, κατσικίσιο τυρί και μυκονιάτικη μορταδέλα δίνει μια πιο comfort προσέγγιση. Στις νέες σαλάτες, η πρώτη αποτελεί μια comfort επιλογή με μαυρομάτικα φασόλια, κρέμα κολοκύθας, baby carrots, τραγανά πλευρώτους, ελιές και καψαλισμένα λαχανικά. Η δεύτερη κινείται σε πιο ιδιαίτερο άξονα, με ντοματίνια, πέστο, «χώμα» χαρουπιού, μους κατσικίσιου τυριού και χοιρομέρι σοκολάτας. Το γεύμα κλείνει με γαλακτομπούρεκο ή τάρτα σοκολάτας με αχλάδι.

Οι λάτρεις των αποσταγμάτων θα βρουν παλαιωμένο τσίπουρο, μουχτερό με φράουλα, μεγάλη ποικιλία σε σκωτσέζικα και ιαπωνικά ουίσκι, καθώς και ανανεωμένη wine list για το ιδανικό pairing με το κρέας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ