- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Polpo: Οι λάτρεις της ψαροφαγίας έχουν τον προορισμό τους
Το μενού εδώ στηρίζεται στην πρώτη ύλη και τη σωστή εκτέλεση
Απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά στου Ρέντη, το Polpo έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αξιόπιστα σημεία για αυθεντική ψαροφαγία στην πόλη. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Νίκος Κατσικάκης, γνωστός για τη μακρόχρονη δραστηριότητά του στην προμήθεια φρέσκων ψαριών σε κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο Polpo, ο ίδιος μεταφέρει την τεχνογνωσία και την αγάπη του για τη θάλασσα κατευθείαν στο πιάτο.
Το μενού στηρίζεται στην πρώτη ύλη και τη σωστή εκτέλεση. Ξεχωρίζουν το λιγκουίνι θαλασσινών ή με καραβίδες, η μοναδική ψαρόσουπα, τα φρέσκα ψάρια ημέρας όπως τσιπούρα και λαβράκι, αλλά και τα ψητά ψάρια που ετοιμάζονται με ακρίβεια στη σχάρα. Πιάτα που αγαπάς να τρως ξανά και ξανά είναι τα μύδια αχνιστά, το καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας και οι ψητές γαρίδες. Συνοδεύεις ιδανικά με χειροποίητη σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα ή και φάβα. Ο σολομός και ο τόνος φιλέτο ολοκληρώνουν ιδανικά το προφίλ ενός μενού που ξέρει από... «θάλασσα».
Η λίστα κρασιών, ανανεωμένη και εστιασμένη στον ελληνικό αμπελώνα, πλαισιώνει ιδανικά τα πιάτα, ενώ η ποικιλία σε αποστάγματα προσθέτει πόντους στην εμπειρία. Το Polpo έχει καταφέρει να συνδυάσει τη γνώση της αγοράς με τη σύγχρονη αντίληψη για το ψάρι, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα με συνέπεια, ποιότητα και ταυτότητα.