25 εστιατόρια με ακαταμάχητη ελληνική κουζίνα

Tavernier: Παραδοσιακή μαγειρική, αληθινή φιλοξενία στη Νέα Κηφισιά

Ο κύριος Τάσος μαγειρεύει όπως έμαθε από τους γονείς του: αργά, προσεκτικά και με αγάπη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Tavernier στη Νέα Κηφισιά παραμένει μια από τις πιο σταθερές αξίες της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, με την οικογένεια Κωνσταντόπουλου να κρατά ζωντανή τη ζεστασιά και την οικειότητα που το καθιέρωσαν. Στη χειμωνιάτικη σάλα, εκεί όπου χτυπά η «καρδιά» του εστιατορίου, ο κύριος Τάσος συνεχίζει να μαγειρεύει όπως έμαθε από τους γονείς του: αργά, προσεκτικά και με αγάπη. Τα μαγειρευτά έχουν πλέον τον πρώτο λόγο – μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά που λιώνουν, πρόβειο κότσι λεμονοριγανάτο με αρώματα υπαίθρου, οσομπούκο κατσαρόλας, μελιτζάνες και γίγαντες Πρεσπών ψημένοι μέχρι να μελώσουν. Δίπλα τους, οι τηγανητοί χειροποίητοι κεφτέδες, τα ζουμερά μπιφτέκια και οι μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος υπενθυμίζουν ότι εδώ η απλότητα έχει ουσία, ενώ οι καθημερινές επιλογές λαδερών ενισχύουν τον χαρακτήρα μιας κουζίνας σπιτικής, που εξελίσσεται χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά της.

Τον χειμώνα η αυλή λειτουργεί μόνο όταν το επιτρέπει ο καιρός, γι’ αυτό η εμπειρία επικεντρώνεται στο εσωτερικό, εκεί όπου οι Δημήτρης, Στέλιος και Κυριάκος υποδέχονται και σερβίρουν με τη γνώριμη ευγένεια. Το ωράριο παραμένει σταθερό: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο μετά τις 19.00, ενώ τις Κυριακές το Tavernier λειτουργεί 12.30 με 18.00. Για τα Σαββατοκύριακα προτείνεται κράτηση, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη και το μαγαζί γεμίζει γρήγορα. Όπως πάντα, στο τέλος έρχεται το σπιτικό γλυκό της Μαρίας, μια μικρή τελετή αγάπης που κλείνει ιδανικά μια εμπειρία βαθιά ελληνική και γεμάτη νοσταλγία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ