Resto

Nonnas Athens, η νέα μας γαστρονομική και οινολογική λατρεία στην Πλάκα

Ο σεφ Ηλία Κιαζόλι μας επανασυστήνει οικείες γεύσεις με απρόσμενο τρόπο

Χριστίνα Μισιρλή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Nonnas του Ηλία Κιαζόλι εμπνέεται από τη γιαγιά, μαγειρεύει για σήμερα - Εκεί όπου η παράδοση συναντά τη νέα ελληνική γαστρονομία στην καρδιά της Πλάκας

Advertorial

Το Nonnas, στην καρδιά της Πλάκας - μιας από τις πιο χαρακτηριστικές και ζωντανές περιοχές της Αθήνας - είναι από εκείνα τα εστιατόρια που, από την πρώτη κιόλας επίσκεψη, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία με απόλυτη ισορροπία. Πίσω από αυτό το νέο εγχείρημα βρίσκεται ο Ηλίας Κιαζόλι, ο σεφ που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef 4, αλλά χρόνια πριν ξεδίπλωσε την τεχνική και τη φιλοσοφία του μέσα από τη δουλειά του σε απαιτητικές κουζίνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, από «μισελενάτο» εστιατόριο στη Δανία έως το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες.

Η φιλοσοφία του «Old New Recipes»

Το μενού του Nonnas στηρίζεται στη φιλοσοφία «Old New Recipes», πιάτα που όλοι αναγνωρίζουμε, παρουσιασμένα μέσα από μία αναβαθμισμένη, δημιουργική προσέγγιση. Η εμπειρία ξεκινά ήδη από την είσοδο, όπου ο μεγάλος χειροποίητος πίνακας με τη «γιαγιά» και τις πρώτες ύλες γύρω της λειτουργεί σαν υπενθύμιση ότι η έμπνευση κάθε συνταγής βρίσκεται στο προϊόν και τη προετοιμασία που κρύβει φροντίδα και μεράκι.

Το μενού που υπογράφει την ταυτότητα του Nonnas

Nonnas | Ηλίας Κιαζόλι

Ο Ηλίας Κιαζόλι, σε συνεργασία με τον Chef de Cuisine, Θωμά Πατήλα δημιουργεί πιάτα που αποτυπώνουν τον χαρακτήρα του εστιατορίου. Η γίδα βραστή με σκιουφιχτά και παλαιωμένη γραβιέρα έχει τη νοστιμιά ενός παραδοσιακού πιάτου αλλά με την καθαρή εκτέλεση που χαρακτηρίζει το εστιατόριο. Το παστίτσιο Nonnas, με paccheri, μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ, γραβιέρα, confit ντοματίνια και σχινόπρασο, δίνει μία νέα δομή σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα comfort dishes της ελληνικής κουζίνας. Η τυροκαυτερή με κόκκινες πιπεριές, φέτα, confit ντοματίνια και πιπεριά τσίλι αναδεικνύει την ισορροπία της οξύτητας και της έντασης, ενώ τα καπνιστά χόρτα με τριμμένη ντομάτα, ξυνοτύρι και παξιμάδι αποδεικνύουν πόσο δημιουργικά μπορεί να εξελιχθεί μια απλή πρώτη ύλη. Στην εμπειρία προστίθενται και τα καθημερινά πιάτα ημέρας, βασισμένα σε φρέσκα υλικά και δημιουργικό πειραματισμό.

Το γλυκό-έκπληξη: Μια συνήθεια που γίνεται ritual

Στο Nonnas, το επιδόρπιο δεν αναγράφεται πουθενά. Είναι πάντοτε έκπληξη της ημέρας, φτιαγμένο με φρέσκα υλικά και διάθεση ανανέωσης. Μία μικρή «τελετουργία» που ενισχύει την αυθεντικότητα της συνολικής εμπειρίας.

Το brunch στο Nonnas

Το brunch menu ακολουθεί την ίδια μοντέρνα λογική. Πιάτα με βάση το αυγό σε δημιουργικές εκτελέσεις, cardamom rolls με έντονο άρωμα, φρεσκοψημένο κρουασάν, overnight oats, healthy σαλάτες με κοτόπουλο ή αβοκάντο και sandwiches με πλούσια υλικά συνθέτουν ένα brunch που απευθύνεται σε κοινό που αναζητά ποιότητα χωρίς υπερβολές.

Wine list με ταυτότητα

Η οινική λίστα είναι προσεκτικά επιμελημένη, με δυνατές παρουσίες από τον ελληνικό αμπελώνα και σπάνιες ετικέτες από διεθνείς παραγωγούς. Ο sommelier Θωμάς Κοντός βρίσκεται πάντα διαθέσιμος για να προτείνει το κατάλληλο pairing, ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία του γεύματος.

Official Opening

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, το Nonnas άνοιξε επίσημα τις πόρτες του, υποδεχόμενο τους πρώτους καλεσμένους με γεύσεις, μουσική και μια ατμόσφαιρα ενθουσιασμού. Η βραδιά περιλάμβανε γαστρονομικά workshops και wine masterclass από εξειδικευμένη οινολόγο, επιβεβαιώνοντας ήδη από την πρώτη ημέρα την πρόθεση του εστιατορίου να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Περισσότερες Πληροφορίες: Πλ. Φιλόμουσου Εταιρίας 3, Αθήνα, Τ. 21 0321 9024 / nonnasgastronomy.gr / instagram.com/nonnas.athens / facebook.com