- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
ΜΑΝΗΜΑΝΗ - New York Times-Approved: Γιατί ανήκει στις προτιμήσεις κάθε food lover
Ξεχωριστές γεύσεις, εμπνευσμένες από την τοπική κουζίνα της λακωνικής Μάνης
Το αγαπημένο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ στο Κουκάκι, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό, από το 2004 μας προσφέρει ξεχωριστές γεύσεις, εμπνευσμένες από την τοπική κουζίνα της λακωνικής Μάνης, με μια σύγχρονη ματιά και με αυθεντικά υλικά της λακωνικής γης: χειροποίητα ζυμαρικά από μικρό συνεταιρισμό στο Γύθειο, σύγκλινο από τη Μάνη, λάδι, τυριά, μυρωδικά, ελιές, αυγά, βιολογικά κοκοράκια και άλλα πολλά.
Το γεύμα σας μπορεί να αρχίσει με ένα φρικασέ, με άγρια μανιτάρια και χόρτα εποχής, αλλά και με ένα σπετσοφάι, με λουκάνικο Μάνης, λαδόψωμο, μπούκοβο, κρέμα γραβιέρας και τραγανό κρεμμύδι, ενώ και για τη συνέχεια οι προτάσεις είναι εξίσου εξαιρετικές. Η τσουχτή, με αυγό, μυζήθρα Αρκαδίας και σύγκλινο, θα σας ενθουσιάσει. Ο κόκορας, με πουρέ παστινάκι, τηγανητή πολέντα με φέτα και λαχανικά γλασέ, είναι ένα πιάτο που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Το μοσχάρι με τουτουμάκια Μάνης (ντόπια ζυμαρικά), ξηρή μυζήθρα και σάλτσα Μαυροδάφνης, είναι ένα αληθινό όνειρο. Κι αν είστε από αυτούς που αγαπούν και εκτιμούν το καλό ψωμί, εδώ ετοιμάζουν καθημερινά τα δικά τους χειροποίητα ψωμάκια!
Θα συνοδεύσετε με εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα και για το πιο γλυκό τέλος θα επιλέξετε ανάμεσα σε πορτοκαλόπιτα, παραδοσιακή γαλατόπιτα ή σοκολάτα. Όλα αυτά σε ένα καλαίσθητο και απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον, που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, με τους New York Times, μεταξύ άλλων, να το χαρακτηρίζουν ως έναν «προορισμό που αξίζει να επισκεφτείς» ανάμεσα σε 500 κορυφαία ευρωπαϊκά εστιατόρια.