- CITY GUIDE
- PODCAST
-
33°
Anther: Ένα γαστρονομικό άνθος στην καρδιά της Αθήνας
Όλα είναι ιδιαίτερα από τα εικαστικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και τoν φωτισμό ως τις στολές του προσωπικού, που είναι δημιουργία του Άγγελου Μπράτη.


Το ξενοδοχείο Perianth μας συστήνει το Anther στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, εκεί όπου η πόλη χτυπά στους πιο ζωντανούς της ρυθμούς, το ξενοδοχείο Perianth μας συστήνει το Anther, ένα νέο εστιατόριο που παντρεύει την ελληνική γαστρονομία με το σύγχρονο design και την τέχνη. Το όνομά του δεν είναι τυχαίο. Το “Anther”, εμπνευσμένο από τον ελληνικό “ανθήρα”, παραπέμπει στην τροφή του λουλουδιού και στο σημείο που "ριζώνει", στην περίπτωσή μας το ισόγειο του Perianth. Την αισθητική του χώρου έχει επιμεληθεί το στούντιο En-route, το οποίο ανανέωσε ριζικά το εστιατόριο, δίνοντάς του αέρα μοντέρνας ελληνικής απλότητας. Το κυκλικό terrazzo μπαρ τραβά τα βλέμματα, τα ξύλινα σκαμπό αποπνέουν ζεστασιά και μια χαλαρή διάθεση, οι γυάλινες πόρτες που ανοίγουν περιμετρικά σε βάζουν στη ροή της πλατείας, σαν να τρως μέσα κι έξω ταυτόχρονα. Όλα στο Anther είναι ιδιαίτερα, από τα εικαστικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της προσωπικής συλλογής των ιδιοκτητών -ανάμεσά τους η τοιχογραφία “Blossoms Blossoming” της Ελένης Μπαγάκη,- τoν φωτισμό που έχει σχεδιαστεί από τη βραβευμένη Ελευθερία Ντεκώ, ως τις στολές του προσωπικού, που είναι δημιουργία του Άγγελου Μπράτη.

Στα της κουζίνας, ο σεφ Νάσος Τσιρονίκος φέρνει στο τραπέζι τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις, με κοινή βάση την ελληνική παράδοση, τις σύγχρονες τεχνικές και την ποιοτική πρώτη ύλη από όλη τη χώρα π.χ. βολάκι Άνδρου, αβοκάντο Κρήτης, προσούτο Θράκης. Το πρωινό είναι πλούσιο και ανοιχτό σε όλους, με χειροποίητα αρτοσκευάσματα, μπολ με açaí, και comfort πιάτα με αυγά. Το brunch/lunch σερβίρεται ως τις 6 μ.μ., με ανάλαφρες προτάσεις: κοτόπουλο με φιστίκια Αιγίνης, σαλάτες με παλαιωμένα τυριά, μοσχαρίσιο χτένι με γιαούρτι, ακόμη και ψάρι ημέρας με ρεβίθια στη γάστρα. Το βραδινό μενού είναι πιο πολύ εστιασμένο στις εποχικές πρώτες ύλες και στις οικείες γεύσεις που έρχονται με twist διάθεση. Όπως τα χόρτα εποχής με πουρέ γλυκοπατάτας, η μπουράτα Κερκίνης με τοματίνια, το γιουβέτσι με ουρά μόσχου.


Στα signature πιάτα συγκαταλέγονται οι μακαρούνες με μελιτζάνα και γραβιέρα, τα ρεβίθια σε μπρουσκέτα αρωματισμένη με πελτέ ντομάτας και το ψάρι φρικασέ. Στα γλυκά, το crumble ελαιόλαδου με μους αβοκάντο και κακάο, κρέμα λεμόνι με μπισκότο βανίλιας έχει την ιδανική ισορροπία. Όλα αυτά φτάνουν στο τραπέζι σε χειροποίητα πορσελάνινα σερβίτσια της Valinia Svoronou, εμπνευσμένα από ελληνικές φόρμες και λουλούδια – ένας διακριτικός διάλογος γεύσης και αισθητικής. Το μπαρ του Anther δεν πάει πίσω. Από το πικάντικο Rum Hot μέχρι το Spicy Pomegranate, και από τα signature cocktails στις elegant mocktail επιλογές, όπως το Rose Temple, η μπάρα λειτουργεί σαν επέκταση της κουζίνας – με την ίδια φροντίδα και φαντασία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πεντανόστιμο μαγειρείο στην καρδιά της Κέρκυρας
Αποτελεί must προορισμό για όσους αναζητούν μία ανώτερη γαστρονομική εμπειρία στην Κέρκυρα
Σταθερό σημείο αναφοράς για την τοπική κουζίνα εδώ και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες
Το ιδανικό σημείο για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό στην Κέρκυρα
Ένα πανέμορφο all-day restaurant bar σε μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της Κέρκυρας
Η φάβα, τα κολοκυθάκια και τα ντολμαδάκια που όλοι επιστρέφουν για να ξαναδοκιμάσουν
Το μενού είναι στοχευμένο, στηριγμένο στην πρώτη ύλη και στη φιλοσοφία του «a la minute»
Πιάτα για να μοιραστείς, φοβερά cocktails και το καλύτερο χούμους της πόλης
Σε περιμένει για νόστιμες στιγμές δίπλα στο κύμα
Ένα all-day café-bar εμπνευσμένο από την αρχοντική αύρα της Ερμούπολης
Ένας χώρος που δύσκολα ξεχνάς όταν έρθει η ώρα να αποχαιρετήσεις το νησί
Μust-visit spot για όσους αναζητούν εκλεκτό καφέ και λαχταριστό πρωινό με θέα
Το μενού έχει επιμεληθεί η σεφ Τάνια Παλ, αντλώντας έμπνευση από τις γεύσεις του νησιού
Μια οικογενειακή σχέση με τη φύση γίνεται εμπειρία αυθεντικής γεύσης στην Κρήτη
Από κεφτέδες γαρίδας μέχρι κοτόπουλο με μπανάνα – εδώ το απρόσμενο γίνεται κανόνας
Εδώ και 11 χρόνια αποτελεί μια γευστική όαση
Από το 1983 σερβίρει αυθεντικές γεύσεις και φρέσκο ψάρι, από τα καΐκια των ντόπιων ψαράδων
Το μενού στηρίζεται σε τοπικές συνταγές με κρέατα εκτροφής της οικογένειας, φρέσκα λαχανικά και ντόπια τυριά
Καλοφτιαγμένος καφές, brunch και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με τοπικά υλικά
Σταθερό σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες που αναζητούν αυθεντική κυκλαδίτικη κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.