Πού τρώει η Θεσσαλονίκη;

Fennel Gastrotavern: Αυθεντική, δημιουργική ελληνική κουζίνα

Πρόκειται για το «αδερφάκι» του φημισμένου Μάραθου στη Χαλκιδική

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα άφιξη στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε τον Ιανουάριο και είναι το «αδερφάκι» του φημισμένου Μάραθου στη Χαλκιδική – αυτό σημαίνει στα αγγλικά και το όνομά του. Το Fennel συστήνεται –και είναι– ως μια γαστροταβέρνα, ένα μέρος με μεράκι και αγάπη, από την παρασκευή του ψωμιού καθημερινά, τα χειροποίητα τυριά και τα ντολμαδάκια μέχρι τα νιόκι και τα γλυκά.

Ειδικότητα της κουζίνας είναι η αυθεντική ελληνική κουζίνα, με το μενού να αλλάζει συχνά, ανάλογα με την εποχή. Πολλά και νόστιμα είναι αυτά που επιμελούνται οι ταλαντούχοι σεφ Κωνσταντίνος Δεληνασάκης και Νίκος Καραγιάννης. Για την αρχή, που λέμε, στα ορεκτικά δηλαδή, θα επιλέξετε από γεύσεις όπως γαρίδες σαγανάκι ουζάτες, ταραμοσαλάτα από εξαιρετικής ποιότητας λευκό ταραμά, μαραθοπιτάκια με τρία τυριά και μαρμελάδα φράουλας – και οπωσδήποτε να μη λείψουν από το τραπέζι σας οι δικές τους τραγανές τηγανητές πατάτες. Εξαιρετική είναι και η μεσογειακή σαλάτα, με μοτσαρέλα μπουράτα, ντοματίνια και πέστο βασιλικού. Όσο για τα κυρίως, ποιος μπορεί να αντισταθεί στα μοσχαρίσια σουτζουκάκια γιαουρτλού, με πίτα στη σχάρα και μελωμένη σάλτσα ντομάτας; Ή στο κοτόπουλο σχάρας με αρωματικό μπασμάτι και εσπεριδοειδή; Κι οπωσδήποτε τα πεντανόστιμα σκιουφιχτά Κρήτης με γαρίδες, δεμένα με μπισκ και τσορίθο! Για το τέλος, αφήστε λίγο χώρο για ένα τέλειο γλυκό σαν το τσιζκέικ και τη λεμονόπιτα, και το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέφετε ξανά και ξανά.

www.fennelgastrotavern.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ