Πού τρώει η Θεσσαλονίκη;

Maestranza: Μια ανοιχτή κουζίνα γεμάτη έμπνευση και αυθεντικότητα

Ένας ύμνος στην αυθεντική γεύση και τη δημιουργική μαγειρική τέχνη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το Maestranza δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο – είναι ένας ύμνος στην αυθεντική γεύση και τη δημιουργική μαγειρική τέχνη. Από την πρώτη στιγμή που διασχίζεις το κατώφλι του, σε καλωσορίζει το άρωμα του φρεσκοψημένου προζυμένιου ψωμιού, ζυμωμένου καθημερινά και ψημένου σε ξυλόφουρνο με πέντε διαφορετικά είδη ξύλου, από βελανιδιά μέχρι κερασιά, προσδίδοντας μοναδικά αρώματα σε κάθε μπουκιά. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Κώστας Παπαδόπουλος, με βαθιές ρίζες στην οικογενειακή παράδοση της εστίασης, έχει δημιουργήσει έναν χώρο όπου το comfort food συναντά την υψηλή γαστρονομία.

Η κουζίνα του Maestranza βασίζεται σε άριστες πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τη δική τους microfarm στον πρώτο όροφο του εστιατορίου, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, σχεδιασμένη έτσι ώστε να βλέπεις τους μάγειρες εν δράσει, να αφουγκράζεσαι τη φωτιά, να μπαίνεις στην καρδιά της δημιουργίας. Το μενού είναι ένας καμβάς γεύσεων που αναδεικνύει την ελληνική παράδοση με σύγχρονες πινελιές. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις τον κόκορα με καπνιστό πουρέ πατάτας, λάδι τσορίθο και πικάντικη σάλτσα ντομάτας – ένα πιάτο γεμάτο ένταση και ισορροπία. Must have είναι επίσης το flatbread με προζύμι, πρόβειο κιμά, μπαμπαγκανούς και κρέμα ξινομυζήθρας, ένα πιάτο αυστηρά για καλοφαγάδες!

Το γεύμα σου ολοκληρώνεται ιδανικά με ένα ποτήρι κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα. Η wine list του Maestranza περιλαμβάνει περίπου 50 επιλεγμένες ετικέτες από μικρά αλλά εξαιρετικά οινοποιεία της Ελλάδας. Τώρα που καλοκαιριάζει, το Maestranza απλώνεται και στη δροσερή στοά της Πτολεμαίων, προσφέροντας ανάσα δροσιάς και ένα ήσυχο καταφύγιο από τη βοή της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ