Σε αυτά τα εστιατόρια πρωταγωνιστεί η ελληνική γεύση

Αισώπου Μύθοι: Πεντανόστιμη ελληνική κουζίνα στα στενά του Ψυρρή

Ένα εστιατόριο αφιερωμένο στη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας αλλά και στη φιλοξενία που χαρακτηρίζει αυτή τη χώρα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Θανάσης Χρονόπουλος είναι παλιός γνώριμος (και βαθύς γνώστης) της αθηναϊκής εστίασης. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως μετρ σε γνωστά εστιατόρια και σε χώρους ψυχαγωγίας στην Αθήνα, μέχρι που αποφάσισε ότι είναι πια η στιγμή να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Ο δρόμος τον έβγαλε στη γειτονιά του Ψυρρή, στη μικρή οδό που ονομάζεται Αισώπου. Εμπνευσμένος από το όνομα της οδού, άνοιξε εδώ το Αισώπου Μύθοι, ένα εστιατόριο αφιερωμένο στη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας αλλά και στη φιλοξενία που χαρακτηρίζει αυτή τη χώρα. Εδώ κανένας δεν νιώθει «πελάτης». Είναι όλοι θαμώνες, φίλοι που θα καθίσουν για ένα γεύμα το οποίο θα τους μείνει αξέχαστο. Η εγκάρδια, ειλικρινής και απροσποίητα φιλική εξυπηρέτηση είναι ο ένας λόγος που τα τραπέζια αυτού του εστιατόριου είναι καθημερινά γεμάτα. Ο άλλος είναι, βεβαίως, το φαγητό.

Η μαγειρική του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη ακολουθεί τη σοφία των παραδοσιακών συνταγών, βάζοντας την ελληνική κουζίνα στο επίκεντρο και στις κατσαρόλες της τοπικά προϊόντα και πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Ποιο πιάτο πρέπει να δοκιμάσεις πριν από οτιδήποτε άλλο; Την κατσικομακαρονάδα. Είναι το best seller του εστιατορίου και υπάρχει λόγος για αυτό: το κατσικάκι σιγομαγειρεύεται μέσα σε μια λαχταριστή κόκκινη σάλτσα, ύστερα φτάνει στο τραπέζι σου καυτό, μαζί με φρέσκιες, λεπτές χυλοπίτες και μπόλικο ξηρό ανθότυρο. Δεν το ξεχνάς εύκολα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα πιάτα, όπως τον επικό κόκορα παστιτσάδα, τα παινεμένα γεμιστά ή το υπέροχο γιουβέτσι. Συνοδεύεις με ωραία κρασιά σε καλές τιμές και γρήγορα επιστρέφεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ