- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κορωνίς: Δεκατιανό, μεζέδες, απεριτίφ και Θεσσαλονίκη στα ωραία της
Κάτω από τα πλατάνια της Σοφούλη απόλαυσε θεσσαλονικιώτικη αστική κουζίνα, δροσιά και ξεγνοιασιά
Το ζεστό φρυγανισμένο ψωμί με τον λευκό ταραμά με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ραπανάκια, και η σφακιανή πίτα με μέλι, σουσάμι και παπαρουνόσπορο προσομοιάζουν με ατόφια ποίηση. Το καλοκαίρι ξεκίνησε και ορίστε τα καλά νέα: Τα μεσημέρια και τις νύχτες που η Θεσσαλονίκη φλέγεται, τα πλατάνια της Σοφούλη μαγειρεύουν μια όαση φυσικής δροσιάς και η κουζίνα του Κορωνίς φτιάχνει κατάσταση με περιεχόμενο και εμπειρία.
Τα ακόμα καλύτερα νέα: οι αλοιφές είναι χειροποίητες, ο ντάκος σπέσιαλ, το ταμπουλέ θεϊκό, η ελληνική και η πράσινη σαλάτα με φρούτα εποχής θεσπέσια. Κόλλα δίπλα τους κροκέτες παστουρμά (όπου θέλεις πάνε ρώτα, αυτό είναι ένα πιάτο κόλαση από τα πρώτα), παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες (top!) και έναν χειροποίητο γαύρο μαρινάτο. Μετά: Άσε το τσιπουράκι να ρέει και, ενώ τα υπόλοιπα πιάτα ετοιμάζονται, απόλαυσε θεσσαλονικιώτικη αστική κουζίνα, δροσιά και ξεγνοιασιά, εδώ και τώρα, με σέρβις γρήγορο, χαμογελαστό και ανθρώπινο, οπότε και το τραπέζι φουλάρει με τα σπέσιαλ: γαριδομακαρονάδα από φρέσκια θάλασσα και αχτύπητος μπακαλιάρος με σκορδαλιά, ενώ δίπλα στις ψαρικές, η επιθυμία για surf and turf, εκτός από τα καλύτερα του βυθού, φέρνει και μια μούρλια κρεατική.
Το σνίτσελ κοτόπουλο με χειροποίητο πανάρισμα είναι το σουξέ, η αριστεία και του Κορωνίς η μαγεία, ενώ το φιλέτο τσιπούρας με αμπελοφάσουλα, ντομάτα ψητή, γκρεμολάτα, μυρωδικά και λάδι μαϊντανού φτιάχνει αχτύπητο συνδυασμό με τα αργοψημένα μοσχαρίσια μάγουλα black Angus, που κολυμπούν μέσα σε παραδοσιακά σιουφιχτά Κρήτης, με σχοινόπρασο και ανθότυρο.
Υπενθύμιση: Κάθε Τετάρτη η κομπανία ανεβαίνει στο πάλκο ακριβώς στις 20.30, η μουσική στο Κορωνίς είναι ζωντανή και έτσι μαζί με την αποπλανητική κουζίνα σπαρταρούν και τα λαϊκά με τα ρεμπέτικα άσματα. Έμφαση να δοθεί στο ότι στο Κορωνίς κυκλοφορούν μερικά από τα ωραιότερα κοκτέιλ που μπορεί να πιει όποιος αγαπά τα τραπεζάκια έξω, τα παρεΐστικα ανταμώματα και τη γλυκιά ζωή υπό το φως και τη δροσιά των πλατανιών της Θεμιστοκλή Σοφούλη.