- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Vassilenas Blue Αντίπαρος: Το νέο του λιμάνι
Μια φρέσκια και κυκλαδίτικη εκδοχή της κουζίνας του ιστορικού εστιατορίου
Πάνε τρία χρόνια από τότε που το «Vassilenas Blue», το μικρό αδερφάκι του «Βασίλαινα», βρήκε καταφύγιο στη χώρα της Αντιπάρου. Στο ομορφότερο spot του νησιού, πάνω στο κύμα, στο ξενοδοχείο Κούρος Village, το «Vassilenas Blue» είναι πλέον θεσμός στις Κυκλάδες με πελάτες να έρχονται από την Πάρο, ακόμη και τα γειτονικά νησιά, για να δοκιμάσουν μια φρέσκια και κυκλαδίτικη εκδοχή της κουζίνας του ιστορικού εστιατορίου.
Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσετε με το ελληνικό πρωινό, στο οποίο θα βρείτε ζεστά και λαχταριστά προζυμένια ψωμιά αργής ωρίμανσης, χειροποίητες μαρμελάδες, βιολογικό μέλι από τη Σκόπελο, τα ονομαστά «Σαΐτια» -παραδοσιακές χορτόπιτες Μάνης- και αφράτες μπουγάτσες, χωρίς να λείπουν από το μενού οι all time classic παρασκευές, με κορυφαία τα αυγά με ντομάτες φούρνου και απάκι Κρήτης!
Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, με τη θάλασσα πάντα σε πρώτο πλάνο, θα δοκιμάσετε τη μοναδική Head-to-Tail ψαροφαγία του. Εκτός από τα εμβληματικά του πιάτα, θα γευθείτε λακέρδες και αλλαντικά ψαριών, «καραβίσιες» κακαβιές με ντόπια πετρόψαρα καθώς και nigiri με γαύρους, σαρδέλες και άλλα ταπεινά ψαράκια. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε την περίφημη μελωμένη αστακομαρκαρονάδα τους ή οποιοδήποτε ψάρι υπάρχει και να σας το προετοιμάσουν με διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος για κάθε διαφορετική κοπή του ψαριού. Εξέχουσα θέση στην κουζίνα του, εκτός από τα τοπικά λαχανικά και μυρωδικά, κατέχουν και τα κυκλαδίτικα τυριά, όπως οι παριανές γραβιέρες, τα νιότικα τυριά, το αρσενικό Νάξου και το συριανό Σαν Μιχάλη.
Η μελετημένη λίστα κρασιών δίνει έμφαση στο νησιωτικό αμπελώνα και περιλαμβάνει δεκάδες ετικέτες που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Κι όταν ο ήλιος αρχίσει να δύει, καθώς μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και η μπάρα με signature cocktails δίπλα στη θάλασσα, μια απολαυστική γιορτή γεύσης, φιλοξενίας και καλοκαιρινής χαλάρωσης αρχίζει. Μια γιορτή που κρατά έναν αιώνα, που ξεκίνησε από τον Πειραιά και συνεχίζεται στην Αθήνα, αλλά και κάθε καλοκαίρι στην Αντίπαρο.