Πού τρώει η Θεσσαλονίκη;

Apallou Bar Ristorante Italiano: Η γευστική μαγεία της Ιταλίας στο τραπέζι σας

Αυθεντικές πίτσες, χειροποίητα ζυμαρικά και γλυκίσματα γεμάτα παράδοση

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Apallou Bar Ristorante Italiano: Η ιταλική μαγεία σε κάθε πιάτο

To fancy εστιατόριο που έφερε ιταλικό αέρα στη Θεσσαλονίκη και δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Φινετσάτο και φιλόξενο, με εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, μια μεγάλη μπάρα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε και το φαγητό σας, ταιριαστές μουσικές από djs και μια ατμόσφαιρα στην οποία πλανώνται θετικά vibes καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Το άλφα και το ωμέγα στο Apallou Bar Ristorante Italiano είναι η επίμονη επιλογή της άριστης πρώτης ύλης. Τυριά, αλλαντικά, άλευρα έρχονται από την Ιταλία, όπως και καθετί άλλο: από τη φημισμένη τομάτα San Marzano, μέχρι το guanciale. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του σεφ Θάνου Πήχα, με θητεία σε μισελενάτο εστιατόριο της Τοσκάνης – φαντασία, μεράκι και ταλέντο αποτυπώνονται σε όλα τα πιάτα. «Αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε την Ιταλία στην Ελλάδα, να είμαστε διαφορετικοί σε ό,τι κάνουμε», λέει ο ίδιος και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι τα έχουν καταφέρει. 

Το Apallou Bar Ristorante Italiano ανοίγει από νωρίς, και από τις 09.00 η κουζίνα προσφέρει επιλογές σε πρωινό-brunch, με έξοχα πιάτα σαν την ομελέτα Margherita, με mozzarella, ντοματίνια, prosciutto crudo και βασιλικό, ενώ από τις 13.30 έως τις 23.30 πρωταγωνιστεί το κυρίως μενού με τις απίστευτες νοστιμιές του. Πολλές και εξαιρετικές είναι οι επιλογές, να σας προτείνουμε τα Polpette, δηλαδή μοσχαρίσια κεφτεδάκια με γαλάκτωμα πάπρικας, το τέλειο Carpaccio di Manzo, που είναι φιλέτο μοσχάρι με dressing salsaverde, Parmigiano, gel βαλσάμικο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και πράσινα φυλλώματα, αλλά και το ιδιαίτερο Saltimbocca alla Romana (μοσχάρι νουά με prosciutto crudo και φασκόμηλο). 

Βεβαίως, και αφού βρισκόμαστε σε ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, εξέχουσα θέση στις καρδιές μας έχουν οι πίτσες και τα ζυμαρικά. Να δοκιμάσετε τη φοβερή pizza Diavola, με σάλτσα San Marzano, provolone, salame ventricina, nduja, ντοματίνια και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ στην κατηγορία pasta, μια από τις κορυφαίες επιλογές είναι η Pomodoro e Basilico, με spaghettone, σάλτσα San Marzano, βασιλικό, παρμεζάνα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Κρατήστε λίγο χώρο για το εξαιρετικό τιραμισού με κρέμα mascarpone, savoiardi, espresso, κακάο και σοκολάτα, συνδυάστε με κάποιο από τα εκλεκτά κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και απολαύστε τη γλυκιά ζωή!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ