Πού τρώει η Θεσσαλονίκη;

Salonika Restaurant: Ο καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας στο Makedonia Palace

Ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου δημιουργεί πιάτα βασισμένα σε φρέσκα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, τιμώντας τη γη και τη θάλασσα της Μακεδονίας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για το Salonika Restaurant του ξενοδοχείου Makedonia Palace δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Αποτελεί σήμα κατατεθέν της υψηλής γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου η αυθεντική ελληνική κουζίνα αποκτά νέα, δημιουργική πνοή. Με θέα στον μαγευτικό Θερμαϊκό και τη Νέα Παραλία, ο επισκέπτης απολαμβάνει ένα περιβάλλον που παντρεύει τη χαλαρότητα με την εκλεπτυσμένη αισθητική ενός κορυφαίου εστιατορίου.

Χρυσοί Σκούφοι, Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και FNL Awards είναι μόνο κάποια από τα βραβεία που έχει αποσπάσει το Salonika Restaurant. Στην κουζίνα πρωτοστατεί ο πολυβραβευμένος Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου, με σχεδόν τέσσερις δεκαετίες πορείας στη γαστρονομία, διαθέτει μια κατασταλαγμένη μαγειρική φιλοσοφία που συνδυάζει το πάθος για την ποιότητα με τον βαθύ σεβασμό στην παράδοση. Ο σεφ δημιουργεί πιάτα βασισμένα σε φρέσκα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, τιμώντας τη γη και τη θάλασσα της Μακεδονίας, ενώ το προσωπικό του ύφος και η αυθεντική του προσέγγιση εμπνέουν εμπιστοσύνη, σεβασμό και αποτελούν σημείο αναφοράς για το γαστρονομικό προφίλ της πόλης.

Το μενού εξελίσσεται ανάλογα με τις εποχές, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία με επιλογές για πρωινό, μεσημεριανό και dinner. Από παραδοσιακές σαλάτες και εκλεκτά θαλασσινά, όπως καλαμάρι σχάρας και φρέσκα ψάρια ημέρας, μέχρι πλούσιες επιλογές σε κρέας –όπως μοσχαρίσιο ταρτάρ και χωριάτικα λουκάνικα σχάρας–, το μενού προσφέρει γευστικές εμπειρίες που εκπλήσσουν. Ξεχωρίζουν πιάτα-έκπληξη, όπως το αυθεντικό θεσσαλονικιώτικο μπουγιουρντί, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά και ριζότο. Κάθε γεύση ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη μαγειρική. Ξεχωριστή μνεία αξίζει η μελιτζανοσαλάτα, που ετοιμάζεται μπροστά στον πελάτη, αναδεικνύοντας τον βιωματικό χαρακτήρα της γευστικής εμπειρίας, αλλά και η signature πάβλοβα που ολοκληρώνει κάθε γεύμα με μια δόση γλυκιάς πολυτέλειας.

Η απόλυτα ενημερωμένη κάβα περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, ώστε κάθε πιάτο να συνοδεύεται αρμονικά από το ιδανικό κρασί.

Το Salonika Restaurant είναι προσιτό σε κάθε επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει την ελληνική κουζίνα σε βάθος, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την εξυπηρέτηση. Επιπλέον, χάρη στη φιλοξενία του Makedonia Palace, προσφέρει προνόμια και ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, είτε πρόκειται για ένα επαγγελματικό γεύμα είτε για μια ξεχωριστή βραδιά. Οι θεματικές ημέρες και τα ειδικά degustation menus για ιδιαίτερες περιστάσεις προσθέτουν μια ακόμα νότα μοναδικότητας σε έναν χώρο που ξέρει να γιορτάζει τη γεύση με στιλ και μοναδικότητα.

www.salonikarestaurant.com

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ