Πού τρώει η Θεσσαλονίκη;

The Caravan: Brunch με ιστορία και ψυχή

Κάθε Κυριακή μια τελετουργία χαλάρωσης και απόλαυσης

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Caravan: Ένα Brunch με άρωμα Θεσσαλονίκης και καρδιά ανατολής

Τα τραπέζια του The Caravan Café απλώνονται στον ήλιο, με φόντο το Χαμζά Μπέη Τζαμί. Εκεί, όπου οι κουβέντες γίνονται πιο ανάλαφρες, τα γέλια πιο αυθόρμητα και ο καφές αποκτά άλλη γεύση. Ο εξωτερικός χώρος, με τα πολύχρωμα μαξιλάρια, τα λουλούδια και τις μικρές λεπτομέρειες που θυμίζουν αυλή παλιάς Θεσσαλονίκης, είναι από μόνος του λόγος να έρθεις εδώ που η πόλη ζει και αναπνέει δίπλα σου.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Με βαθιά γνώση της γαστρονομίας, ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές. Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία, όχι απλώς για γεύμα. Η φιλοσοφία του στηρίζεται σε ελληνικά υλικά, δεμένα με μια μοντέρνα, διεθνή ματιά. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης με τσαλαφούτι, prosciutto cotto, κασέρι και τηγανητό αυγό είναι ένα πιάτο γεμάτο μνήμη και δημιουργία. Το Dirty Brioche Toast και το Breakfast Hot-Dog πάνε το comfort food σε άλλη διάσταση. Και μετά είναι οι γλυκές στιγμές: η μηλόπιτα... αλλιώς, με καραμελωμένο μπριός, και η αυγόφετα από τσουρέκι, με μους λευκής σοκολάτας, φιστίκι Αιγίνης και σπιτικό γλυκό τριαντάφυλλο, φέρνουν αναμνήσεις από παιδικές Κυριακές.

Το The Caravan δεν είναι απλώς café. Είναι τόπος συνάντησης και χαλάρωσης. Είναι εκεί που η καρδιά της Θεσσαλονίκης χτυπά πιο δυνατά. Και σε περιμένει – με ανοιχτή αγκαλιά και ένα τραπέζι στον ήλιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ