24 εστιατόρια με εξαιρετική κουζίνα

Γιαγιά Κούκου: Ελληνικές γεύσεις με μοντέρνα ματιά στην καρδιά της Αθήνας

Ένα εστιατόριο που τιμά και εξελίσσει την παράδοση

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου
Γιαγιά Κούκου

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εκεί που τα παλιά υφασματάδικα συνυπάρχουν με τους δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους της πόλης, ένας διαφορετικός γαστρονομικός προορισμός τραβά την προσοχή όχι μόνο με το όνομά του ή με τα όμορφα φερ φορζέ που σε καλούν να χαλαρώσεις, αλλά κυρίως με τη γευστική του πρόταση. Η Γιαγιά Κούκου προτείνει μια φρέσκια ελληνική κουζίνα με δημιουργικό χαρακτήρα.

Το μενού είναι βασισμένο στα καλούδια της κάθε εποχής, ενώ το φαγητό αντιμετωπίζεται με φροντίδα, καθώς εδώ η ελληνική παράδοση επανερμηνεύεται με ευρηματικότητα. Η χειροποίητη χορτόπιτα, που φτιάχνεται καθημερινά με άγρια χόρτα, έχει ήδη γίνει σήμα κατατεθέν. Οι πίτες γενικά έχουν τιμητική θέση, όμως δεν είναι οι μόνες.

Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν, το παπουτσάκι μελιτζάνας με σιγομαγειρεμένο αρνάκι, αρσενικό Νάξου και τσιπς πατάτας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Το εστιατόριο ενθαρρύνει το «μοίρασμα» στο τραπέζι, καθώς η λογική του μενού εξυπηρετεί τη δοκιμή διαφορετικών γεύσεων στη μέση – μια εμπειρία που ενισχύει την απόλαυση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν και vegetarian επιλογές. Το στιφάδο μανιταριών με φάβα Σχοινούσας και παστέλι ξηρών καρπών αποτελεί μία από τις πιο ευφάνταστες προτάσεις, γεφυρώνοντας τη σύγχρονη διατροφή με παραδοσιακές τεχνικές.

Σταθερή αξία οι baby πατάτες σοτέ με γλυκολέμονο, τραγανό αβγό, αμπελοφάσουλα και Λούζα Μυκόνου, ένα πιάτο που δύσκολα λείπει από τα τραπέζια. Ενδιαφέρον έχει και το μαριναρισμένο κοκοράκι με πορτοκαλένιο γλάσο και αμπελοφάσουλα στα κάρβουνα, που συνδυάζει τεχνική και ισορροπία.

Για τους λάτρεις του καλού κρέατος, η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα Black Angus δίμηνης ωρίμανσης είναι μια πρόταση που αποδεικνύει τη μαγειρική μαεστρία της ομάδας. Παράλληλα, το μπουρδέτο με φαγκρί, με παραδοσιακή σάλτσα κόκκινου πιπεριού και άγρια χόρτα φέρνει τον αέρα του Ιονίου στο αθηναϊκό τραπέζι. Το γεύμα ολοκληρώνεται με χειροποίητο μπακλαβά και κρέμα φιστικιού Αιγίνης – ένα επιδόρπιο που αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η Γιαγιά Κούκου δεν είναι απλώς ένα ακόμα εστιατόριο. Είναι μια σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής γαστρονομίας, που τιμά την παράδοση και την εξελίσσει, με φόντο την πιο ζωντανή γωνιά της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου