10 στάσεις για τις βόλτες σου στα Εξάρχεια

Valtezziana 2.0: Εξαιρετική πίτσα από την ομάδα του Black Salami

Φοβερές πίτσες στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Valtezziana 2.0
Valtezziana 2.0
Valtezziana 2.0
Valtezziana 2.0

Όποιος έχει περπατήσει λίγο στα Εξάρχεια, το φημισμένο, πλέον, Black Salami το γνωρίζει. Ίσως και τους ανθρώπους του, τον Αντώνη Καζάκο και τον Μπρούνο Πέτσια. Αυτοί οι δυο καλοφαγάδες και ταλαντούχοι σεφ, λοιπόν, από παιδιά λάτρευαν (και) την πίτσα. Κι όταν η αγαπημένη τους Valtezziana στη Βαλτετσίου έκλεισε, ανέλαβαν εκείνοι τον χώρο, στο τέλος του περασμένου χρόνου. Έκτοτε, ο Αντώνης και ο Μπρούνο, μαζί με την pizzaiola, Δήμητρα Κορδονούρη, γράφουν άλλη μια νόστιμη ιστορία.

Η σημασία στην άριστη ποιότητα είναι κανόνας απαράβατος, το ζυμάρι ωριμάζει έως και 72 ώρες και είναι προζυμένιο (με 3 διαφορετικά είδη προζυμιού), τα άλευρα και άλλα προϊόντα έρχονται από την Ιταλία, πολλά όμως είναι και αυτά που τα προμηθεύονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Για παράδειγμα, αλλαντικά από τις Σέρρες, τυριά από την Κρήτη, λάδι από την ορεινή Μάνη. Όσο για το μενού, είναι λιτό, προσεγμένο, με ιδιαίτερη βάση στην εκτέλεση. Θα βρείτε 13 εξαιρετικές, με έντονα δημιουργικές πινελιές και value for money πίτσες (στις οποίες θα προστεθούν και άλλες προτάσεις), σαν τη φοβερή Peperoni, η οποία αντί για πεπερόνι έχει βουβαλίσιο σουτζούκι από την Κερκίνη και αντί για τσίλι αποξηραμένες πιπεριές Φλωρίνης. Την καρδιά θα σας κλέψει και η Mortazza, με μπουράτα (μορταδέλα από την Μπολόνια), καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης και πέστο βασιλικού με παρμεζάνα 36μηνης ωρίμανσης, ενώ εξίσου πεντανόστιμη είναι και η Salsiccia, στην οποία αντί για το ιταλικό λουκάνικο χρησιμοποιούν λουκάνικο Τζουμαγιάς και χόρτα! Συνοδεύστε και με μία από τις ολόφρεσκες σαλάτες, επιλέξτε μια ετικέτα από την προσεκτικά διαλεγμένη λίστα κρασιών, κρατήστε και λίγο χώρο για το τέλος για ένα περίφημο τιραμισού και απολαύστε τη γλυκιά ζωή. Τρίτη έως Σάββατο 17.00 με 23.00, Κυριακή 13.00 με 21.00.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου