10 μικρά, νόστιμα μυστικά στο Παγκράτι και στα πέριξ

Το Καπλάνι: Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Παγκράτι

Εξαιρετική πρώτη ύλη, νοσταλγικές γεύσεις και μια φιλοξενία που μας κάνει να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Καπλάνι η κρητική κουζίνα παίρνει νέα διάσταση, με συνταγές που ξεχειλίζουν από νοστιμιά και ποιότητα. Στην καρδιά του Παγκρατίου, αυτό το φημισμένο εστιατόριο έχει καταφέρει να μαγέψει τους θαμώνες του με τη σοφία και την απλότητα της ελληνικής κουζίνας, αποδεικνύοντας ότι η μαγεία κρύβεται στα απλά, αγνά υλικά. Αυτή είναι και η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη και μάγειρα Μανώλη Ρωμανάκη, που με τον Δημήτρη Σκαφίδα και την ομάδα του βρίσκονται καθημερινά εδώ για να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της λεβεντογέννας. Αυτό το γευστικό ταξίδι ξεκινά με τη χοχλιδομακαρονάδα, μοναδική και αυθεντική, μαγειρεύεται με χοχλιούς, κολοκυθάκι και μάραθο –είναι πανελλαδική πατέντα του κυρ Μανώλη–, ενώ το οφτό αρνί, που σιγοψήνεται με μυρωδικά και πατάτες, θα σας αφήσει άφωνους. Συνεχίζουμε με δύο νέες λαχταριστές προσθήκες: τα γαρδουμπάκια με πατάτες ψητές, γιαούρτι με άνηθο και κόκκινη σάλτσα ντομάτας, και το μαγγίρι σίζουμο, τα μακαρόνια του φτωχού, όπως έλεγαν στη Μεσσαρά, βρασμένα σε ζωμό από ζυγούρι, με ξεψαχνισμένο κρέας και τριμμένο ανθότυρο – δοκιμάστε τα οπωσδήποτε. Και φτάσαμε στο γλυκό φινάλε. Αγαπημένο είναι το κέικ τυριού, με βάση από χαρουποπαξιμάδι, κρέμα τυριών και γλυκό βύσσινο.

Στο Καπλάνι, η φιλοσοφία είναι απλή: εξαιρετική πρώτη ύλη, νοσταλγικές γεύσεις και μια φιλοξενία που μας κάνει να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Με εξαιρετικά κρητικά κρασιά από ντόπιους οινοποιούς και παραδοσιακή έντεχνη μουσική να γεμίζει τον αέρα, κάθε γεύμα εδώ είναι μια εμπειρία που ξεπερνά το φαγητό.