Resto

Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης Στρατηγική επί πιάτου

Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και...

Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 266
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η σιδερένια πόρτα του κηφισιώτικου αρχοντικού ανοίγει και βρίσκεστε στον ατμοσφαιρικό κήπο. Μέσα έπιπλα - αντίκες, χρωματιστά πλακάκια, διάχυτη αρχοντιά από ένα παρελθόν που συναντάει το παρόν. Κάβα στο υπόγειο με ιδανικές συνθήκες. Περπατώντας κατά μήκος της αλέας φτάνετε στο χώρο που βρίσκονται τα τραπέζια, διάσπαρτα στον κήπο και στις μικρές βεράντες. Πρασινάδες πυκνές  παντού, κεριά, μοναδική ατμόσφαιρα.

Το παλιό κηφισιώτικο αρχοντικό, από την εποχή του Όθωνα, είναι ιδανικό μέρος για να στεγάσει ένα εστιατόριο σαν το Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης. To πατρικό των αδελφών Ζουμπούλη μετατράπηκε σε εστιατόριο εδώ και 12 χρόνια, ακριβώς δίπλα από την κάβα τους Vinifera. Εδώ είναι η γη της επαγγελίας για καλοφαγάδες και οινόφιλους. Για την ευφορία που θα νιώσετε υπεύθυνοι είναι η σύμβουλος επιμελήτρια του μενού σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, ο σεφ Δημήτρης Πισσίας, ο Νίκος Κορομηλάς για τα γλυκά και ο sommelier Ντίνος Τζεβαρχιτζιάν. Το καλοκαιρινό μενού ήταν αριστουργηματικό, με πιάτα που συνδυάζουν λαχανικά εποχής και φρούτα, μυρωδικά της ελληνικής γης, εξαιρετικά κρέατα και ψαρικά, μαζί με  προϊόντα με ονομασία προέλευσης, όπως τυριά, αλλαντικά κ.ά.

Δοκιμάσαμε σαλάτα με ντομάτα και γλιστρίδα, φρέσκο κρεμμυδάκι και βασιλικό, αγγούρι, θρούμπι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μαυροκούκι. Φάβα με τσιπς παντζαριού που συνοδευόταν από κύβους ντομάτας, φουρνιστές ελιές και βότανα. Επίσης, καλαμάρι σχάρας πάνω σε καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με σος από μοσχολέμονο και τσιπς πατάτας. Συνεχίσαμε με μιλφέιγ φρέσκιας σαρδέλας με ψητές ντομάτες και σάλτσα κάππαρης και μαϊντανού. Πεϊνιρλάκια με φρέσκο πρόβειο τυρί αρωματισμένα με βούτυρο και αυγοτάραχο. Τα κυρίως μας ήταν: μπακαλιάρος με χουνκιάρ, δεντρολίβανο με φρέσκια ντομάτα και καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και Caesar γαλοπούλας, δηλαδή κεφτεδάκια γαλοπούλας ζυμωμένα με κάρι, εστραγκόν και ματζουράνα μαζί με νιώτικο κεφαλοτύρι και κολοκυθάκια αρωματισμένα με ελαιόλαδο δενδρολίβανου. Ήταν όλα θαυμάσια. Τόσο δεμένα τα υλικά, τόσο αναζωογονητικές γεύσεις, τόσο μυρωδάτα και απολαυστικά πιάτα είχαμε καιρό να γευθούμε. Τα δε γλυκά μάς μάγεψαν. Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με λεβάντα και σάλτσα ροδάκινου, και παγωτό χαλβά με σάλτσα σύκου, άρωμα ούζου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Η λίστα των κρασιών είναι δηλωτική του πάθους τους. Πάνω από 200 ετικέτες με μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ξένων. Εμείς ήπιαμε το δικό του Vinifera. Επίσης θα βρείτε μια κατηγορία τροφίμων για ειδικές περιπτώσεις, όπως χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και γάλα και για χορτοφάγους.

Γεύσεις με Ονομασία Προέλευσης, Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001.402. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Κυριακής, 20.00-1.00.

 zsfyris@otenet.gr