- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Matapan: Μοναδική γαστρονοµική εµπειρία σε ένα ανακαινισµένο παραδοσιακό ελαιοτριβείο στη Μάνη
Πεντανόστιμο φαγητό σε ένα μαγικό σκηνικό
Matapan: το εστιατόριο στη Μάνη που βρίσκεται μέσα σε ένα παλιό ελαιοτριβείο
Το Matapan είναι το εστιατόριο που θα αγαπήσεις όταν επισκεφθείς τη Μάνη. Το όνοµά του το χρωστάει στο ακρωτήριο Ματαπάς, γνωστό και ως Ταίναρο που αποτελούσε για αιώνες ληµέρι των πειρατών της Μεσογείου. Και οι ιστορικές αναφορές δεν εξαντλούνται στο όνοµα, αλλά ζωντανεύουν µπροστά στα µάτια σου αντικρίζοντας το ίδιο το εστιατόριο, ένα εκπληκτικά ανακαινισµένο παραδοσιακό ελαιοτριβείο του 1892. H σύγχρονη διακόσµηση, ο ατµοσφαιρικός φωτισµός και η παραδοσιακή πέτρα δηµιουργούν ένα µαγευτικό σκηνικό!
Εµείς το επισκεφθήκαµε και απολαύσαµε πεντανόστιµα πιάτα από προσεκτικά επιλεγµένα τοπικά υλικά και λάδι δικής τους παραγωγής, τα οποία συνδυάσαµε µε εκλεκτό κρασί που επιλάξαµε από την πραγµατικά πλούσια wine list, µε την εξαιρετική καθοδήγηση του sommelier Θοδωρή Μουστογιάννη.
Αφού µας καλωσόρισε ο ιδιοκτήτης Γιώργος Στεφανίδης, ξεκινήσαµε το γεύµα µας µε µία από τις εµπνευσµένες σαλάτες του µενού, η Λιάτικη µε φακές beluga, σύγκλινο, λούπινα, πορτοκάλι, ψητά λαχανικά, κρεµµύδι, ελιές και µε τη φανταστική Burrata µε ντοµατίνια, φράουλες, φυστίκι Αιγίνης και πετιµέζι. Στη συνέχεια, αφού η γλυκύτατη Μαρία Ηλιοπούλου µας ξενάγησε σε όλο το κτήριο, δοκιµάσαµε πίτσα -του ονείρου- απ’ τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο µε µοτσαρέλα, µανιτάρι και λάδι τρούφας. Από τις υπέροχες προτάσεις ζυµαρικών ξεχωρίσαµε και προτείνουµε τα Κοχύλια Ραγού µε µοσχαράκι κοκκινιστό, αλλά και τις Ταλιατέλες µε γαρίδες σβησµένες σε ούζο, πέστο βασιλικού και χαβιάρι.
Και για επιδόρπιο, η Ναµελάκα Σοκολάτας µε χώµα σοκολάτας, καραµέλα, ξύσµα lime και ανθό αλατιού Μάνης θα σου ξυπνήσει όλες τις αισθήσεις µε τις διαφορετικές υφές και γεύσεις της, αλλά και το Cheesecake θα σου µείνει αξέχαστο µε τη βελούδινη κρέµα του και τη σπιτική µαρµελάδα.
Extra info: Μοναδική party εµπειρία κάθε Σάββατο στην παλιά καµάρα του ελαιοτριβείου που έχει µετατραπεί σε club area!
Επαρχιακή Οδός Γερολιµένα Βαθειάς Άλικα, 6934737373, Fb: Matapan, Insta: matapanmani
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.