Gargaretta Bistrot: Το γαστρο-στέκι με τη μεσογειακή κουζίνα
Ένας ακόμα λόγος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο
Το Gargaretta Bistrot δίνει έμφαση στην ελληνική και μεσογειακή γαστρονομία και μπόλικα twist.
Από το 2018 σε μία από τις ιστορικές συνοικίες της Αθήνας, στη Γαργαρέτα στο Κουκάκι, βρίσκεται το Gargaretta Bistrot, το σύγχρονο γαστρο-στέκι που είναι ένας ακόμα λόγος για βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Ανήκει στον όμιλο H&P Hospitality (Herodion Hotel, Philippos Hotel) και οφείλει την ύπαρξή του στις δύο υπερδραστήριες κυρίες που ηγούνται, Αναστασία και Κατερίνα Τσιμιδοπούλου. Θα το λατρέψετε για τις εκλεπτυσμένες γεύσεις, τη χαλαρή διάθεση και τη σύγχρονη αισθητική. Το μενού επιμελείται ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, ενώ στην κουζίνα δημιουργεί ο σεφ Δημήτρης Μαγριπλής. Με έμφαση στην ελληνική και μεσογειακή γαστρονομία και μπόλικα twist, ακόμα και η χωριάτικη αποτελεί γαστρονομικό θαύμα με γαλένι, χόρτα εποχής και πούδρα ελιάς. Αυτή την εποχή οι θαλασσινές γεύσεις ξεχωρίζουν. Πιάτα όπως το ψητό χταπόδι με pico de gallo, πατάτα baby, χούμους και σόγια, ή το καλαμάρι με φρέσκο κριθαράκι, φινόκιο και μυρωδικά είναι εξαιρετικές προτάσεις για τη μέση.
Από τη wine list που επιμελείται ο σομελιέ Στέφανος Τριανταφυλλίδης θα επιλέξετε εξαιρετικά κρασιά ελληνικού αλλά και ξένου αμπελώνα, ενώ το bar προτείνει signature δροσιστικά cocktails. Το πιο cool σημείο είναι η industrial αισθητικής μεγάλη μπάρα στο πεζοδρόμιο, από όπου θα αφουγκραστείτε την αύρα μιας γειτονιάς που παραμένει νεανική!
Extra tip: Τις καθημερινές από τις 17:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 για brunch. Η κουζίνα είναι ενεργή ως αργά με after theatre menu για τους θεατές του Ηρωδείου!