
Nob: το νέο μπεργκεράδικο στο Παγκράτι σερβίρει το burger όπως πρέπει να είναι
Τετάρτη βράδυ. Το Nob ούτε τρεις μέρες ανοιχτό κι έχει ήδη κίνηση. Οι παρέες που ήρθαν χτες εμφανίζονται και σήμερα. Αυτό ήδη προμηνύει μια επιτυχία στον ορίζοντα. Κι εδώ που τα λέμε, η μυρωδιά του κιμά που τσιτσιρίζει στην καυτή πλάκα σπάει μύτες. Ας μη μιλήσω για το brisket που σιγοψήνεται στον φούρνο ή το βουτυρένιο ψωμάκι που φτιάχνεται επίσης εδώ, αποδεικνύοντας ότι τα αρχικά του Nob μάλλον λένε την αλήθεια: Not Ordinary Burger.

Την ιδέα αυτού του «όχι συνηθισμένου burger» είχαν ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης (Cavo Tagoo Mykonos, Oma Sushi Bar, Peninsula κ.α.) και ο επιχειρηματίας Πέτρος Φουστέρης (Ψητό-Ιχθύος, Oma Sushi Bar). Πώς προέκυψε; «Μας αρέσει πολύ η φάση του burger», λέει ο Βαγγέλης και συνεχίζει: «Θέλαμε να κάνουμε ένα smash burger, απλό, σωστό και χωρίς να έχει μέσα 400 υλικά». Δηλαδή, ένα burger όπως θα έπρεπε να είναι. «Όσο πιο απλά είναι τα πράγματα, τόσο καλύτερα», συμπληρώνει ο Πέτρος.

Αλλά για να αναδειχθεί αυτή η νοστιμιά της απλότητας, χρειάζεται εξαιρετική πρώτη ύλη. Έτσι, στο Nob δίνουν τεράστια σημασία στα υλικά τους παρασκευάζοντας τα πάντα από την αρχή – ναι, ακόμη και το ψωμάκι, ένα συννεφένιο potato bun, που ζυμώνεται και ψήνεται εδώ. Αυτό εξηγεί γιατί η κουζίνα (παρατήρησέ το) καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του χώρου: «Η κουζίνα έχει εξοπλιστεί σαν εστιατορίου. Για παράδειγμα, η φριτέζα είναι τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτό είναι κάτι που δεν θα δεις σε ένα μπεργκεράδικο», λέει και πάλι ο Βαγγέλης.

Ας μιλήσουμε, όμως, για burgers. Στον κατάλογο θα δεις μόλις πέντε τον αριθμό, και -πίστεψέ με- είναι υπεραρκετά. Ποια είναι αυτά; Ένα classic smash cheeseburger (100% βόειο κιμάς, κρεμμύδι σοτέ, πίκλα αγγούρι και μαγιονέζα με Dijon), το Brisket (με μοσχαράκι που ψήνεται στον φούρνο για 12 ώρες και ύστερα μπαίνει στο ψωμάκι μαζί με σιρόπι σόγιας, καπνιστό τυρί, σοταρισμένο κρεμμύδι, πίκλα και καυτερή μαγιονέζα), το Chicken buttermilk (κρέμα αβοκάντο, λάχανο, πίκλες και μπάρμπεκιου σος με πιπεριά Φλωρίνης), ένα Vegetarian burger (αβοκάντο, σοταρισμένο κρεμμύδι, τραγανά μανιτάρια, λάχανο και vegan μαγιονέζα), και τη μεγάλη αποκάλυψη: burger με wagyu! Εδώ, το εκλεκτό κομμάτι κρέας, συνδυάζεται με παλαιωμένο τσένταρ, πίκλα αγγούρι και truffle mayo, η καλή πρώτη ύλη δεν χρειάζεται πολλά για να σου δώσει κάτι πεντανόστιμο.

Για να συνδυάσεις το burger σου (όχι ότι το χρειάζεται) θα βρεις δύο σαλάτες, δύο ορεκτικά (κοτόπουλο tempura και ένα mini bao ban) και δύο εκδοχές της τέλειας τηγανιτής πατάτας: στην κλασική της μορφή ή «ροκ», δηλαδή ελαφρώς σπασμένη. Οι μερακλήδες διαλέγουν και σος για την πατάτα τους: με μαγιονέζα τρούφας, παρμεζάνα και σχοινόπρασο, με τσένταρ μπεσαμέλ (ω θεοί!), πούδρα μπέικον και τραγανό κρεμμύδι ή με μαγιονέζα μπέικον και σχοινόπρασο.
«Είναι ένας μικρός, λιτός κατάλογος», λέει ο Βαγγέλης «αλλά ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο: λίγα και καλά». Και πολύ νόστιμα – τρέξτε να προλάβετε, προβλέπω πανικό.

Ερατοσθένους 3, Παγκράτι, 210 7526173, Instagram: @nob.burger, Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 16.00-00.00, Delivery από τις γνωστές πλατφόρμες και τηλεφωνικά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φαγητό σαν της βιετναμέζας μαμάς και σέρβις με όλη τη χάρη της Άπω Ανατολής
Ένα στέκι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο
Από τα πιο παλιά στέκια της Αθήνας
Προορισμός για όσους αγαπούν την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας
Oι καλοφαγάδες έχουν βρει το στέκι τους σε έναν φιλόξενο χώρο γύρω από την πλατεία Κουνελίων
Αυθεντικές γεύσεις της ελληνική κουζίνας και σύγχρονες δημιουργικές πινελιές στο αγαπημένο μεζεδοπωλείο του Κορυδαλλού
Μια value for money εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις
Αν είσαι λάτρης του ψαριού και των θαλασσινών, το Θεραπευτήριο θα γίνει στέκι σου
Συνταγές μαγειρεμένες με σεβασμό στην παράδοση που μας μεγάλωσε
Εδώ το φαγητό δεν είναι απλά μία γευστική εμπειρία, είναι προσφορά αγάπης και ζεστασιάς
Δημιουργικοί μεζέδες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια
Κομψό, φιλόξενο, με μοντέρνο design, είναι σίγουρη επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας
Εδώ το κρέας είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής
Ένα μεζεδοπωλείο-καφενείο όπου θα νιώσετε φιλόξενα και οικεία, απολαμβάνοντας τη βαθιά νοστιμιά της απλότητας.
Ένα καλό ιταλικό ristorante και γι’ αυτόν που δεν θα πλήρωνε ποτέ μια σουίτα στον Αστέρα
Και οι λαχανοντολμάδες άπαιχτοι!
Θα τον εκτιμήσει όποιος ξέρει από νοσταλγία και καλό ψάρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.