- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Cookoovaya γιόρτασε τα δέκα της χρόνια – μία ευκαιρία να θυμηθούμε τη νόστιμη πορεία της
«Πότε πέρασαν δέκα χρόνια;». Αυτό αναρωτιόμαστε όλοι όσοι συναντηθήκαμε εδώ απόψε για να γιορτάσουμε την πρώτη δεκαετία της πιο νόστιμης, της πιο μαγειρικά σοφής αθηναϊκής Cookoovaya(ς). Θυμάμαι τη μέρα που άνοιξε σαν να ήταν η χθεσινή. Θυμάμαι τον ντόρο, και την αδημονία όλων να βρεθούμε εκεί, στο talk of the town εστιατόριο της χρονιάς του 2014. Έχω ακόμη στα χείλη τη γεύση πιάτων μαγειρεμένων με ουσία και μπόλικη μαγειρική σοφία. Κουζίνα απλή, χωρίς τίποτα το περιττό, και για αυτό βαθειά νόστιμη. Κάποια από αυτά σερβίρονται ακόμα στα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντιλα, αποτελούν μάλιστα το σήμα κατατεθέν αυτού του εστιατόριου που είναι πια κλασικό.
Σε αυτά τα δέκα χρόνια, άλλαξαν πολλά, αλλά όχι η ουσία. Ο chef patron Περικλής Κοσκινάς είναι εδώ, με την ίδια προσήλωση στην πρώτη ύλη, πιστός στην εποχικότητα των υλικών του. Αυτά τα δύο είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στη μαγειρική του. Εκείνος διαλέγει για τον εαυτό του το ρόλο του ενορχηστρωτή και αυτό είναι προς τιμήν του. Εξαιτίας τούτης της επιλογής μπροστά μας παίρνουμε ένα πιάτο που όχι μόνο θα θυμόμαστε για καιρό, αλλά που θα επιστρέψουμε για να το αναζητήσουμε ξανά.
Τέτοια πιάτα είναι το μοσχαρίσιο διάφραγμα με πουρέ μανιταριών από μαύρο ρύζι, το χταπόδι με φάβα, το τσιγαριαστό αρνί με (τις πιο τέλειες από το τέλειο) μελωμένες πατάτες, και βέβαια το περίφημο κολάρο σφυρίδας bianco, το οποίο ελπίζουμε να μη φύγει ποτέ από τον κατάλογο. Τώρα, που το σκέφτομαι το ίδιο εύχομαι και για την τάρτα αχλάδι με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια, το ωραιότερο επιδόρπιο που έχω φάει ποτέ σε εστιατόριο (ή και γενικά).
Στο γενέθλιο πάρτι της Cookoovaya, τη σάλα της –υπέροχα ανακαινισμένη όπως και κάθε χώρος εδώ μέσα-, γέμισαν γνωστοί και άγνωστοι, συνεργάτες, δημοσιογράφοι, θαμώνες που με τα χρόνια έγιναν φίλοι. Ο Περικλής Κοσκινάς με την ομάδα του έσβησαν τα κεράκια της τούρτας, που δημιούργησε ο Στέλιος Παρλιάρος, όλοι υψώσαμε το ποτήρι στα επόμενα δέκα χρόνια αυτού του εστιατορίου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή εστίαση.
Αυτή η βραδιά ήταν μία ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τη νόστιμη πορεία που έχει διαγράψει ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και να διαπιστώσουμε την παρουσία του στο σήμερα. Για εμένα, τώρα η Cookoovaya βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της.
Χατζηγιάννη Μέξη 2A , Όπισθεν Χίλτον, 210 7235005, www.cookoovaya.gr, Fb: Cookoovaya, Instagram: @cookoovaya
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.